Miroslav Pomajdík Krimi

Nové skutočnosti v prípade zabitého lesného robotníka (†29): Polícia obvinila pilčíka

Nedávno sme vás informovali o tragickom prípade, kde spôsobil padajúci strom v lesnom poraste zvanom Rybník v katastrálnom území Krompách ťažké zranenia Krompašanovi (†29), ktorý im pri prevoze do nemocnice podľahol. V prípade nastali nové skutočnosti.

Ilustračný obrázok k článku Nové skutočnosti v prípade zabitého lesného robotníka (†29): Polícia obvinila pilčíka
Zdroj: TASR

Ako nám povedal hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó, polícia po dôkladnom vyšetrení tohto prípadu z prečinu usmrtenia spôsobeného z nedbanlivosti obvinila Michala z Krompách (53).

„Obvinený počas vykonávaných lesných prác s platným povolením na prípravu drevnej hmoty v samovýrobe, neprekontroloval pred hlavným rezom píleného stromu, či sa v priestore pádu stromu nenachádza nejaká osoba, nepostavil na určité miesto náležíte poučenú zodpovednú osobu ani hliadku na zaistenie priestoru a strom zrezal bez potrebnej odbornej kvalifikácie,“ vyjadril sa Alexander Szabó.

Ďalej doplnil, že takto Michal porušil bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci v ťažbe, sústreďovaní, odvoze a manipulácii dreva podľa príslušných zákonných ustanovení. „Usmrtený muž sa nachádzal v ohrozenom priestore pádu stromu, v dôsledku čoho utrpel zranenia hlavy a hrudníka s následkom smrti, ku ktorej došlo počas prevozu privolanou rýchlou zdravotníckou pomocou,” uzavrel Szabó.

Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí až trojročné väzenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM