Miroslav Pomajdík Krimi

Nové skutočnosti v prípade prepadnutia poštárky: O TOMTO policajti zámerne neinformovali!

V prípade prepadnutia poštovej doručovateľky (23) v Spišskej Novej Vsi prišla polícia s novými informáciami. Ako doplnili muži zákona, obvinený muž (25) mal komplica. Po rozsiahlych previerkach boli kriminalisti na stope dvom ľuďom už vo večerných hodinách v deň spáchania skutku.

Ilustračný obrázok k článku Nové skutočnosti v prípade prepadnutia poštárky: O TOMTO policajti zámerne neinformovali!
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia verejnosť o druhom mužovi zámerne neinformovala, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania a mohla nerušene vykonávať opatrenia proti druhému obvinenému a zároveň predišla jeho možnému úteku do zahraničia.

„Na základe týchto informácií v utorok sudca nariadil vykonanie dvoch domových prehliadok k dvom podozrivým osobám. Policajti počas nich zaistili veci, ktoré skúma kriminalistický a expertízny ústav,” informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Alexander Szabó.

V utorok skončil v cele policajného zaistenia prvý z dvojice, zatiaľ netrestaný muž (25). V stredu zadržali aj druhého podozrivého muža (41), ktorý taktiež skončil v cele policajného zaistenia s podnetom na väzobné stíhanie.

„Vyšetrovateľ v stredu večer zo zločinu lúpeže spáchaného formou návodu a pomoci obvinil viackrát súdne trestaného (za majetkovú trestnú činnosť ) Dušana (41) zo Spišskej Novej Vsi. Tento opakovane prehováral obvineného muža (25) k tomu, aby prepadol akúkoľvek poštovú doručovateľku a tak získali finančnú hotovosť. Navádzal ho že on, ako bývalý poštový doručovateľ pozná pomery a spôsoby poštových doručovateľov,” doplnil Alexander Szabó a podotkol, že obvinený Dušan mu poskytol nôž, s ktorým následne lúpež vykonal a vážne poranil cievy a svaly stehna napadnutej poštovej doručovateľky.

Obvinenému Dušanovi (41) hrozí pri dokázaní viny basa na 7 až 12 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM