JAB Krimi

Nové informácie o prepade baru: V rukách polície skončil študent, našli u neho aj kuklu!

V pondelok sme vás informovali o prepade baru v Spišskej Novej Vsi. Polícia už podľa vlastných slov páchateľa vypátrala, no informovala aj o ďalších nových informáciách. Podľa mužov zákona mladíkovi pomáhali kamaráti!

Ilustračný obrázok k článku Nové informácie o prepade baru: V rukách polície skončil študent, našli u neho aj kuklu!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako povedal krajský policajný hovorca Alexander Szabó, spišskonovoveskí policajti vynaložili maximálne úsilie, aby vypátrali páchateľa, ktorý v piatok pod hrozbou použitia zbrane, nútil vydať zamestnankyňu baru finančnú hotovosť.

„V rukách polície skončil mladý študent. Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície zo zločinu lúpeže obvinil Jakuba (18) z okresu Spišská Nová Ves. Policajti u obvineného zaistili plynovú pištoľ so zásobníkom, kuklu aj rukavice. Obvineného umiestnili v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby,“ doplnil Szabó.

Podľa slov policajného hovorcu policajti pri vyšetrovaní tohto prípadu však zistili ďalšie skutočnosti na základe, ktorých vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície zo zločinu lúpeže spáchaného formou účastníctva – návodcovstva a pomoci obvinil aj ďalších dvoch zainteresovaných mladíkov a to Róberta (22) a Martina (19) zo Spišskej Novej Vsi.

„Všetci traja sa totiž vopred na lúpeži dohodli a návod ako ju vykonať svojmu kamarátovi Jakubovi dávali práve dvaja obvinení. Obvinený Jakub si vo vozidle značky Škoda Felícia obliekol pred lúpežou tmavý odev, topánky si vymenil s Martinom a zobral si so sebou kuklu a plynovú pištoľ, ktorú mu zaobstaral Róbert. Obaja obvinení Jakuba čakali vo vozidle neďaleko baru a po lúpeži s autom všetci traja z miesta ušli,“ objasnil Szabó.

Obvineného Róberta policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. Obvinený Martin je doposiaľ stíhaný na slobode. Všetkým trom obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM