Iné športy

Niečo pre milovníkov dvojkolesových tátošov: V Spišskej sa chystajú Dni cyklistiky

Posledný prázdninový víkend si budete môcť užiť aj športovo. Centrum Spišskej Novej Vsi bude patriť cyklistom všetkých vekových kategórií.

Ilustračný obrázok k článku Niečo pre milovníkov dvojkolesových tátošov: V Spišskej sa chystajú Dni cyklistiky
Zdroj: Dnes24.sk

Časovka do vrchu, časovka na mestskom okruhu či verejné preteky pre najmenších. Aj takto bude vyzerať posledný prázdninový víkend v Spišskej Novej Vsi. Dňa 2. a 3. septembra sa v našom meste budú konať Dni cyklistiky na Spiši 2017. Hlavným organizátorom je Cykloklub a na organizácii sa spolupodieľa mesto Spišská Nová Ves.

V sobotu je pripravený 46. ročník Časovky do vrchu – Slovenský pohár. Pretekári štartujú o 14:00 hod a svoje sily si zmerajú sily na úseku štátnej cesty Novoveská Huta – Grajnár – Hnilčík.

V nedeľu o 9:00 bude prebiehať v poradí už 62. ročník časovky na mestskom okruhu pod záštitou primátora mesta. Štart bude pri Radnici a trasa bude viesť po Letnej ulici po sochu kpt. J. Nálepku, po Zimnej ulici a spojovacej ceste medzi Zimnou a Letnou ulicou za Redutou.

Súčasťou podujatia sú aj verejné preteky, ktoré sa uskutočnia 3. septembra (nedeľa) a sú určené pre neregistrovaných cyklistov, žiakov základných škôl spišského regiónu, ktorí nie sú členmi športových oddielov. Prezentácia prebehne od 8:30 hod pred Radnicou. Štart verejných pretekov bude o 9:00 hod na Letnej ulici, pred Radnicou.

Súťažné kategórie

  • 1. kategória: minižiaci / minižiačky – 1 okruh (chlapci a dievčatá, rok narodenia od 1. 9. 2009 do 31. 8. 2011 – 6 až 7 roční)
  • 2. kategória: mladší žiaci / žiačky – 2 okruhy (chlapci a dievčatá, rok narodení od 1. 9. 2006 do 31. 8. 2009 – 8 až 10 roční)
  • 3. kategória: starší žiaci / žiačky – 3 okruhy ( chlapci a dievčatá, rok narodení od 1. 9. 2003 do 31. 8. 2006 – 11 až 13 roční)

Svoj záujem rodičia súťažiacich detí nahlásia na e-mail adresu stefan.simko@mestosnv.sk vo forme: meno a priezvisko súťažiaceho, dátum narodenia. Súťažiaci sa môžu zaregistrovať aj v deň pretekov od 8:30 hod na mieste štartu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM