Iné športy

Niečo pre milovníkov adrenalínu: V Spišskej odštartuje už 5. ročník extrémnych pretekov

333 kilometrov na bicykli. Už onedlho si prídu na svoje nadšenci horskej (MTB) cyklistiky. Prinášame vám podrobnejšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Niečo pre milovníkov adrenalínu: V Spišskej odštartuje už 5. ročník extrémnych pretekov
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 21. júla o 8.00 hod. sa postaví na štart pri Športovej hale v Spišskej Novej Vsi viac ako 100 odhodlaných pretekárov, ktorí siahnu na dno svojich síl na 5. ročníku extrémnych pretekov s názvom Spišských 333. Ich úlohou bude zdolať náročné okruhy v dĺžke 333, alebo 211 kilometrov po vyznačených cykloturistických trasách Spiša a Slovenského raja, a to v časovom limite maximálne 33 hodín.

Návrat najrýchlejších pretekárov do cieľa (pred Športovou halou v Spišskej Novej Vsi) sa po skúsenostiach z predchádzajúcich ročníkov očakáva podľa slov organizátorov už v noci z piatka na sobotu 22. júla. Slávnostné vyhodnotenie pretekov s odovzdávaním cien pre víťazov bude 22 . júla 2016 o 18:00 hod.

Vlani v rámci IV. ročníka pretekov zdolal extrémnu trať 333 kilometrov po krásnej prírode Spiša najrýchlejšie už po tretíkrát Peter Benko z Popradu v rekordnom čase len 15 hodín a 20 minút. Skrátenej 170 kilometrovej trati dominoval v kategórii mužov Marek Števko z Levíc, z časom 9 hodín 23 minút.

V kategórii žien na 333 kilometrovej trati najlepšie uspela Ivona Vaľová zo Spišskej Novej Vsi s časom 27 hodín a 58 minút. Na skrátenej trati bola najrýchlejšou ženskou pretekárkou Mária Dorčáková z Košíc, s časom 21 hodín 39 minút.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM