JAB Rôzne

Nezvyčajný výjav na letnom kúpalisku: Diali sa tam vskutku zaujímavé veci, FOTO

Otvorenie letného kúpaliska v januári sa tak často nevidí. Vyzerá to tam naozaj zaujímavo.

Ilustračný obrázok k článku Nezvyčajný výjav na letnom kúpalisku: Diali sa tam vskutku zaujímavé veci, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Pstruhy SR

Letné kúpalisko v Spišskej Novej Vsi otvorí svoje brány na jeden deň v nezvyčajnom termíne a to presne 18. januára. Vtedy sa tam totižto bude konať poprvýkrát Slovenský pohár v zimnom plávaní v bazéne.

Ako sme vás už na našom portáli informovali, okrem otužilcov, ktorí si budú užívať ľadovú vodu v bazéne a k tomu ešte pretekať sa môžu tešiť návštevníci tohto podujatia aj na bohatý sprievodný program.

Celému podujatiu však predchádzajú aj samotné prípravy a samozrejme napustenie bazéna vodou. Keďže prevládajú v poslednom období mínusové teploty tesne pred pretekami mali organizátori menšiu brigádu.

„Na dne bazéne bol ľad, ktorý sa napustením odklepol od dna a plával, cez noc naviazal ďalší ľad a vytvoril súvislú vrstvu. V noci bolo – 9, 5 °C, takže sme museli kvôli bezpečnosti plavcov a hlavne kvôli zrealizovaniu pretekov ľad ručne odstrániť," ozrejmil predseda a zakladateľ občianskeho združenia – Pstruhy Slovenského raja Peter Klein.

Ako doplnil vo vode, ktorá mala cez deň 3, 4 °C sa to podarilo za necelé tri hodiny. „Od tejto chvíle miešame vodu prečerpávacími čerpadlami DHZ Harichovce a DHZ Smižany nonstop," uzavrel P. Klein s tým, že v sobotu sa na účastníkov, ale aj na návštevníkov zaujímavých pretekov teší.

Ako to vyzerá na letnom kúpalisku si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Takto ste letné kúpalisko v Spišskej ešte nevideli
9
Galéria
Zdroj: Pstruhy SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM