JAB Rôzne

Nevesta roka pochádza zo Spišskej Novej Vsi: Svadbe predchádzala originálna žiadosť o ruku!

Spišiačka si podmanila porotu krásou aj zaujímavým príbehom žiadosti o ruku. Titul Nevesta roka 2014 si odniesla pôvodom Novovešťanka Monika Miklas Melegová (27). Čo jej povedal manžel po získaní titulu?

Ilustračný obrázok k článku Nevesta roka pochádza zo Spišskej Novej Vsi: Svadbe predchádzala originálna žiadosť o ruku!
Zdroj: Dnes24.sk

O tom, že na Spiši rastú krásne dievčatá svedčí aj postup Júlie Lengvarskej zo Spišskej Novej Vsi do finále Miss Slovensko 2015. Ďalším dôkazom, že Spišiačky patria na Slovensku k naj je aj Monika Miklas Melegová (27). Hoci sa narodila v Spišskej a tu strávila aj svoje detstvo podľa jej slov sa už viac cíti Matejovčankou, kde býva už niekoľko rokov. Začiatkom februára vybojovala titul Nevesta roka 2014.

Postup z viac ako 70 prihlásených

Súťaž začala 14. 2. 2014 oficiálnym vyhlásením na Svadobnom veľtrhu v Inchebe a trvala až do konca decembra 2014. Finále sa konalo 13 februára 2015. „Do súťaže som sa prihlásila sama hlavne kvôli zážitku a možnosti obliecť si svadobné šaty ešte raz,“ prezradila Monika pre náš portál.

Do súťaže sa prihlásilo viac ako 70 dievčat. Odborná porota vybrala desiatku finalistiek. Výhru však nevesty nedostali zadarmo, museli absolvovať prehliadku v spoločenských aj v svadobných šatách. Porota ich potrápila aj rozhovorom na tému. Ako vás terajší manžel požiadal o ruku?

Zaujímavá žiadosť o ruku

Aj nás zaujímalo ako sa nevesta roka s terajším manželom zoznámila aj to akým spôsobom ju požiadal o ruku. „S manželom sme sa poznali už skôr boli sme kamaráti. Dokopy sme sa dali na svadbe mojej sesternice. Chodili sme spolu tri roky a medzitým sme spolu odišli pracovať do Anglicka,“ povedala Monika s tým že ju už terajší manžel požiadal o ruku presne na Vianoce 2012 práve v Anglicku.

Podľa Monikiných slov požiadanie o ruku bolo veľmi originálne. Jej terajší manžel jej hneď ráno daroval netradičný darček v podobe kostýmu pani Claussovej. „V tom kostýme som bola celý deň. Zdobila som stromček aj pripravovala štedrú večeru,“ zasmiala sa Monika a mala dôvod aj na ďalší úsmev. Ako pokračovala večer ju priateľ ako ináč, než v kostýme Santu požiadal o ruku so slovami. „Staneš sa mojou pani Clausovou?“ Odpoveď bola jednoznačná a svoje áno manželia spečatili na Slovensku koncom augusta 2014.

Nevedela, či dobre počuje :)

A aký je to pocit stať sa najkrajšou nevestou na Slovensku? „S tým, že vyhrám prvé miesto som vôbec nepočítala. Ako som spomínala prihlásila som sa hlavne kvôli zážitku a potešeniu znovu si môcť obliecť svadobné šaty. Veľmi ma to prekvapilo a zároveň aj samozrejme potešilo keď vyhlásili moje meno.“

Ako sa nevesta roka zdôverila, pri vyhlasovaní výsledkov aj zabudla, aké má súťažné číslo a pre istotu po vyhlásení víťazky hneď nereagovala, lebo si nebola istá či dobre počula. Nakoniec to zvládla snáď aj kvôli podpore, ktorú mala v hľadisku. „Celú súťaž sa na mňa s úsmevom pozeral môj manžel a tak mi pomáhal zbaviť veľkej trémy. V hľadisku ma podporovala aj moja mamka, svokor a moja úžasná sestra," vymenovala Monika.

Krásna kvetinová koruna, dovolenka či finančná hotovosť len umocnila celý zážitok. No podľa slov Nevesty roka 2014 Moniky Miklas Melegovej, najkrajším darčekom je jej manžel a jeho reakcia na jej víťazstvo. „Som rád, že mám taký dobrý vkus,“ skonštatoval manžel po súťaži.

Ako to na súťaži vyzeralo, ako aj fotky s ktorými sa Monika dostala do finále si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Foto: archív Monika Miklas Melegová/ Matúš Pramuka

Nevesta roka 2014 pochádza zo Spišskej Novej Vsi: Takto jej to pristalo...
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM