JAB Kultúra

Netreba na nich chýbať: TOP akcie, ktoré nás do konca júla čakajú v Spišskej a okolí

Nemali by ste na nich chýbať. Vybrali sme top podujatia, ktoré nás ešte do konca júla čakajú v našom meste a okolí. Tu sú...

Ilustračný obrázok k článku Netreba na nich chýbať: TOP akcie, ktoré nás do konca júla čakajú v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Spišská paleta / vernisáž

4. júla 2018 o 16:30, Spišské osvetové stredisko

Vernisáž diel neprofesionálnych výtvarníkov, členov ART klubu, ktorá predstavuje prierez ich tvorbou, pričom sú to najnovšie formy ich výtvarného prejavu alebo sú to diela staršie, ktoré verejnosť ešte nemala možnosť vidieť. Maliari sa prezentujú originalitou rôznych pohľadov na svet a svojským maliarskym rukopisom. Návštevníci tu môžu vidieť okrem zobrazenia obľúbených prírodných scenérií regiónu Spiša aj abstraktné maľby. Zbierku spestruje aj rezbárska tvorba s drevenými plastikami.

Life kouč

7. júla 2018 o 20:00, divadlo Kontra

V prvú júlovú sobotu je pripravená v divadle Kontra komédia. Wendy potrebuje pomoc, alle aj jej terapeut! Ten stojí pred veľkou úlohou – spraviť z mladej naivky, ktorej život je jedna veľká katastrofa, úspešnú ženu. Ako to všetko dopadne sa dozviete už onedlho.

Výstava kaktusov

12. – 15. júla 2018, Dom Matice slovenskej

OZ Klub kaktusárov Spišská Nová Ves organizuje už 23. výstavu kaktusov, iných sukulentov a bonsajov. Počas výstavy bude zabezpečený predaj prebytkov a poradenská služba v oblasti pestovania rastlín. Výstavu si môžete pozrieť denne od 9:00 hod do 17: 00 hod. Posledný deň výstavy do 12:00 hod.

Spišský trh

12. – 15. júla 2018, celé námestie

Počas štyroch dní sa centrum Spišskej premení na veľké trhovisko plné rôznych atrakcií. V sprievodnom kultúrnom programe budú okrem iného účinkovať folklórne súbory zahraničných Slovákov zo Srbska, Ukrajiny a Rumunska. V piatok sa môžete tešiť na koncerty Lukáša Adamca s kapelou, skupín Drišľak a Sága, v sobotu na ľudové hudby Vlada Kubáňa a Štefana Cínu a československé hity 80. a 90. rokov v podaní Q PLUS. Pre mladých vystúpia kapely Sám Sebou a Funk You. Program vyvrcholí koncertom Davida Kollera & Band (ČR) a koncertom Repley Band.

Ženy online

13. júla 2018 od 16:00, Galéria umelcov Spiša

Dve paralelné dielne: tvorba 3D modelu ženskej postavy odetej v ľudovom kroji realizáciou jednoduchého ručného tvarovania, lepenia a kašírovania s rôznymi druhmi papiera a tvorba dekoratívnych pozdravov technikou maľovania horúcim voskom cez papierové čipky na špeciálny papier určený pre enkaustiku.

Večerná prehliadka

13. júla 2018 o 18:00, Múzeum Spiša

Múzeum Spiša pripravilo komentovanú prehliadku výstavou Premeny námestia Spišskej Novej Vsi. Vstup do múzea je o 18:00 a 19:00 hod. Návštevníci múzea, ktorí sa preukážu vstupenkou z prehliadky múzea môžu si o 19:15 a 20:15 vychutnať ešte spišskonovoveské námestie z kostolnej veže zadarmo.

Umenie v parku – vernisáž

19. júla 2018 o 18:00, Radničné námestie

V parku pri fontáne pred Evanjelickým kostolom sa počas prvého prázdninového mesiaca bude konať aj 3. ročník súťaže spojenej s výstavou prác neprofesionálnych fotografov a výtvarníkov, ktorú organizuje Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi v spolupráci s OZ Život v meste Spišská Nová Ves. Súťažné kategórie: Výtvarné umenie – bez obmedzenia témy, kresba, grafika, maľba či kombinovaná technika. Fotografia – bez obmedzenia témy.

Tajomná Levoča

20. – 21. júla 2018, námestie Levoča

Pravidelné podujatie u našich susedov. Koncom mesiaca odštartuje v Levoči každoročný medzinárodný Karpatský remeselný trh , ktorý je súčasťou akcie – Tajomná Levoča. Počas dvoch dní je pripravený bohatý kultúrny program. Tešiť sa môžete na českú skupinu Čechomor , program živých sôch BIG NAMES či vystúpenie známych raperov Majk Spirit a Suvereno. Svoj hudobný talent nám predvedie slovenský Ed Sheeran – Chris Ellys. V rytme reggae roztancuje návštevníkov kapela Akustika. Pre potešenie oka je pripravená ukážka netradičného vizuálneho umenia, kedy umelec maľuje na plátno svetlom a mnoho ďalšieho.

Spišská burza starožitností a kuriozít

21. júla 2018 od 8:00, staré trhovisko sídlisko Východ

V sobotu si prídu na svoje milovníci retro kúskov či rôznych zberateľských predmetov. Na starom trhovisku sa uskutoční pravidelná Spišská burza starožitností a kuriozít, kde môžete predať, kúpiť alebo vymeniť starožitnosti a predmety minulých čias.

Nočná prehliadka kaštieľa

21. júla 2018 o 19:00, Kaštieľ v Markušovciach

Večernú prehliadku kaštieľa a letohrádku Dardanely v Markušovciach si môžete vychutnať v tretiu júlovú sobotu. Prehliadka je pripravená o 19:00 aj o 21:00 hod. Medzi jednotlivými vstupmi sa môžete tešiť aj na hudobné prekvapenie v letohrádku. Kde o 20:00 bude koncert Katky Koščovej.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM