Rôzne

Netradičná výstava je späť: Umením sa budeme môcť pokochať v parku na námestí

Diela zavesené na stromoch, fontána a príjemný chládok. Takéto prostredie má zvyčajne zaujímavá výstava, ktorej tretí ročník odštartuje už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Netradičná výstava je späť: Umením sa budeme môcť pokochať v parku na námestí
Zdroj: Spišské osvetové stredisko

Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi, ako odborný garant v spolupráci s Občianskym združením Život v meste Spišská Nová Ves pripravili 3. ročník vernisáže výstavy Umenie v parku, ktorá sa uskutoční dňa 19. júla 2018 o 18:00 hod. pri fontáne pred Evanjelickým kostolom, na Radničnom námestí v Spišskej Novej Vsi. Výstava je podporená z verejných zdrojov Fondom na podporu umenia.

Podujatie sa realizuje podľa slov organizátorov formou súťaže, ktorá prebieha v 2 kategóriách bez obmedzenia témy. V kategórii A – „Výtvarné umenie“ sa zapojilo 19 autorov so 72 dielami. V kategórii B – „Fotografia“ prispelo do súťaže 27 autorov so 107 fotografiami. O víťazoch rozhodla 3 členná odborná porota. Výsledky súťaže budú oficiálne vyhlásené na vernisáži, kedy si ocenení zároveň prevezmú aj ceny.

60 diel

„Som rád, že si ho obľúbili naši ľudia v Spišskej, že sa páči návštevníkom nášho mesta a hlavne, že sa ujal aj medzi neprofesionálnymi umelcami, ktorí sa v hojnom počte prihlasujú. Už teraz som plný očakávaní, aké diela nám predstavia a teším sa na prechádzky v parku“, zdôveril sa autor projektu a predseda OZ Život v meste, Tomáš Cehlár.

Porotou zostavená kolekcia, ktorá bude vystavená v parku, obsahuje 60 diel, pričom veľké zastúpenie má téma krajiniek, architektúry, ale aj portréty či abstrakcia. Atmosféru vernisáže bude dotvárať svojou hudbou skupina Funk You zo Spišskej Novej Vsi.

Tohtoročná novinka

Novinkou v tomto ročníku bude rozborový seminár s porotcami, ktorí budú účastníkom súťaže k dispozícii v deň vernisáže od 17:00 hod do 18:00 hod vo výstavnej miestnosti Spišského osvetového strediska.. Každý súťažiaci tak bude môcť skonzultovať svoje diela, ktoré neboli vybrané na výstavu a posunúť sa ďalej vo svojej tvorbe. V parku na námestí sa predstavia 18 autori výtvarnými prácami a 14 autori fotografiami.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM