JAB Samospráva

Nespokojní rodičia pritvrdili: Žiadajú odvolanie riaditeľa školy

V utorok sme vás informovali o konflikte medzi rodičmi a vedením školy. Rodičia nesúhlasili s postojom riaditeľa školy. Tentokrát sú ich požiadavky jasné a pritvrdili. Žiadajú jeho odvolanie.

Ilustračný obrázok k článku Nespokojní rodičia pritvrdili: Žiadajú odvolanie riaditeľa školy
Foto: Jana Buvalová

Na základnej škole na Francisciho ulici v Levoči čakalo prvý školský deň rodičov a ich deti prekvapenie. Žiaci prvého stupňa podľa slov rodičov boli bez akéhokoľvek dôvodu a upozornenia rozdelené do iných tried a iného kolektívu z akého odchádzali v júni. Rodičia sa stretli v pondelok so školskou radou a riaditeľom základnej školy, aby predniesli svoj nesúhlas. Ich jediným cieľom bolo dozvedieť sa dôvod, prečo sa tak stalo a vrátiť všetko do pôvodného stavu.

Neúspešný prvý pokus

No ani po skoro trojhodinovej diskusii neuspeli. Verdikt školskej rady bol jasný. „Nedá sa to vrátiť do pôvodného stavu,“ informovala predsedníčka školskej rady Slávka Schneiderová. Tento záver rodičov neuspokojil a požiadali písomne o zasadnutie školskej rady, kde opäť žiadali vrátiť všetko do pôvodného stavu. Tentokrát zasadala školská rada neverejne aj za prítomnosti primátora Levoče Miroslava Vilkovského. Rodičia sa zišli pred budovou školy o 16.00 a čakali na rozhodnutie rady.

Vytočení rodičia

Počas čakania sme sa opýtali niektorých z nich, čo si sľubujú od tohto stretnutia a čo urobia keď sa im požiadavke nevyhovie. „Veríme, že sa dajú veci do pôvodného stavu. Keď s tým školská rada nebude súhlasiť máme ďalší návrh,“ povedal Jozef Fecko.

„My sme dali tejto škole dôveru. Zverili sme im naše deti. Oni nás sklamali. Všetko sa tu tabuizuje nikto nás o ničom neinformuje. Dlhšie sa už nedá držať ústa,“neskrývala svoje rozčarovanie mamička tretiačky Lucia Matalíková. „Keď nebudú súhlasiť s našimi požiadavkami, budeme uvažovať o preradení detí do inej školy,“ doplnila.

„Nerozumiem prečo to spravili. Malá bola veľmi sklamaná, že s pôvodného kolektívu zostali tri dievčatá. Na druhý deň ani do školy nechcela ísť,“ vyjadril sa nespokojný otecko.

Verdikt sa nezmenil, rodičia sa rozhodli konať

Po trojhodinovom čakaní pred školou sa dočkali. Rozhodnutie školskej rady ich však nepotešilo. Predsedníčka rodičom oznámila, že meniť sa nič nebude, ale pán riaditeľ sa s každým rodičom individuálne porozpráva. Riaditeľ školy z budovy školy vôbec nevyšiel.

„Školská rada dospela k záveru, že sa meniť nič nebude. S týmto rozhodnutím nie sme spokojní. Rozhodli sme sa podať návrh na odvolanie riaditeľa školy,“ informoval nás zástupca nespokojných rodičov Miroslav Jakubek o ich ďalšom kroku.

Vyjadrenie primátora mesta Miroslava Vilkovského si môžete pozrieť v našej videogalérii.

Nespokojní rodičia z Levoče sa stretli pred školou
5
Galéria
Foto: Jana Buvalová
Vyjadrenie primátora Levoče: Ako dopadla školská rada
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM