JAB Kultúra

Nepreseďte víkend len doma: Aj takéto podujatia sa uskutočnia v Spišskej a okolí

Nemáte eštee plány na víkend? O to viac vás môže zaujať náš výberový prehľad podujatí, ktoré sa uskutočnia v našom meste a okolí. Preštudujte si ho!

Ilustračný obrázok k článku Nepreseďte víkend len doma: Aj takéto podujatia sa uskutočnia v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Zahrajže mi, zahraj

24. marca 2018 o 10:00, KD Smižany

Spišské osvetové stredisko pozýva na regionálnu súťažnú prehliadku hudobného folklóru detí (súťaž sólistov spevákov, hráčov na ľudové nástroje, speváckych skupín a detských ľudových hudieb).

Zabavme sa pri čítaní

24. marca 2018 o 15:00, Materské centrum Dietka

Každá kniha skrýva príbeh. V materskom centre ho odhalíte. Prečítate si spolu rozprávky – o drakoch i vílach, o zvieratkách, ktoré v lese majú domček a možno aj o tých z dvora. Jasné, bude hudba a zábava. A veľa nových kamarátov. Nezabudnite sa vopred nahlásiť, kapacita priestorov je obmedzená.

Králik Peter

24. marca 2018 o 17:00, kino Mier

Rozprávková komédia podľa svetoznámych príbehov Beatrix Potterovej prichádza na veľké plátno! Rebelský králik Peter žije svoj veselý bezstarostný život spolu s ostatnými zvieratami na farme. Nový majiteľ statku sa však o svoj životný priestor deliť nemieni – a už vôbec nie so zvieratami.

Až tri v taňcu na vedermaňcu

24. marca 2018 o 19:00, Spišské divadlo

V minulosti, no i v súčasnosti, v každej dedine boli a sú muži, ktorým máloktorá dievka – a veru aj nejedna žena – dokázala odolať. A najhoršie, čo sa takému mladému playboyovi môže stať je, že sa zaľúbi. Autor zasadil svoj komediálny príbeh do spišskej dediny tridsiatych rokov dvadsiateho storočia, v ktorom chce búrať mýtus o „čistej dedine“ a „skazenom meste.“ Ľúbostný trojuholník zo Sepešoviec poprepletaný humornými dialógmi v spišskom nárečí je pripravený na piatok večer.

Otvorenie jarnej turistickej sezóny

25. marca 2018 o 9:30, Smižany kostol

Klub slovenských turistov AC LB Spišská Nová Ves pozýva v rámci 100 jarných kilometrov na Otvorenie jarnej turistickej sezóny. Pripravená je 10 kilometrová nenáročná trasa: Smižany, kostol – Kalvária – Šibeň – Sans Souci – Blaumont – Spišská Nová Ves.

Kráska a Netvor

25. marca 2018 o 10:30 a 16:00, Spišské divadlo

Režisér Peter Palik pripravil pre Spišské divadlo ďalší pôvabný rozprávkový príbeh, ktorý zdramatizoval na motívy rozprávky Kráska a zviera od Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. Ide o príbeh nevinného dievčaťa menom Bianka, ktoré sa dostane do zakliateho zámku, kde vládne ohavný netvor. Netvor jej však neublíži. Jedinou jeho podmienkou je, že dievča nesmie uzrieť jeho podobu…

Tárajko a popletajka

25. marca 2018 o 16:00 , Dom kultúry Mier

Premiéra novej divadelnej show pre celú rodinu bude pripravená koncom mesiaca. V predstavení plnom napätia, zábavných situácií, pesničiek a tancov, spoznajú detičky nových kamarátov, ktorí ich budú sprevádzať na ceste za pokladom. Súčasťou predstavenia budú aj rozprávkové postavičky v nadrozmernej veľkosti.

Verejné korčuľovanie

25. marca 2018 od 17:30, Zimný štadión

Na konci týždňa môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v nedeľu od 17:30.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM