JAB Kultúra

Nepreseďte víkend doma v obývačke: Aj takéto akcie môžete zažiť v našom meste

Víkend je tu a núka sa tak možnosť zrelaxovať a odreagovať sa. Poslúžiť na to môžu aj akcie, ktoré sa konajú v Spišskej a ktoré sme vybrali medzi tie naj.

Ilustračný obrázok k článku Nepreseďte víkend doma v obývačke: Aj takéto akcie môžete zažiť v našom meste
Zdroj: Dnes24.sk

Spišská burza starožitností a kuriozít

27. októbra 2018 od 8:00, trhovisko / sídlisko Východ

V sobotu si prídu na svoje milovníci retro kúskov či rôznych zberateľských predmetov. Na starom trhovisku sa uskutoční pravidelná Spišská burza starožitností a kuriozít, kde môžete predať, kúpiť alebo vymeniť starožitnosti a predmety minulých čias.

Deti na hokej

27. októbra 2018 o 15:00, Zimný štadión

Slovenský zväz ľadového hokeja a Hokejový klub SNV pripravil pre všetky deti, ktorým sa páči hokej a korčuľovanie, zábavné popoludnie na zimnom štadióne. Okrem množstva zábavy čaká na deti aj občerstvenie, drobné darčeky či diplom. Príde aj Vĺčik Gooly.

Keď draka bolí hlava

27. októbra 2018 o 17:00, kino Mier

Barborka s Tomikom trávia prázdniny u babičky a deda v kováčskej dielni pod Dračou skalou, kde zo všetkých síl pracuje aj netradičný pomocník dvojhlavý dráčik Čmoudík. Raz, keď sa deti chystajú prespať v jaskyni spoločne s dráčikom, objavia na stene jaskyne starú mapu a Čmoudík, ktorého jedna hlava hovorí po česky a druhá po slovensky, začína rozprávať napínavý príbeh.

Reštavrácia

27. októbra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Známy štúrovský spisovateľ Ján Kalinčiak vo svojom diele Reštavrácia, ktoré zdramatizoval Vladimír Hurban Vladimírov, satirickým a humorným spôsobom zachytáva volebné peripetie slovenských zemanov v polovici 19. storočia. V sobotu večer si môžete v podaní hercov spišského divadla vychutnať brilantnú komédiu o tom, že aj vo voľbách na konci bič plieska.

Nedeľný kreatívny ateliér

28. októbra 2018 od 13:00, Galéria umelcov Spiša

Tvorivé dielne pre rodiny s deťmi, veľkých i malých, zamerané na rôznorodé výtvarné a remeselné techniky. V prípade záujmu je potrebné sa vopred nahlásiť.

Kráska a netvor

28. októbra 2018 o 16:00, Spišské divadlo

V nedeľu popoludní si prídu na svoje tí najmenší. Režisér Peter Palik pripravil pre Spišské divadlo ďalší pôvabný rozprávkový príbeh, ktorý zdramatizoval na motívy rozprávky Kráska a zviera. Romantický príbeh v sebe skrýva veľkú metaforu života, že skutočná krása človeka nie je v jeho zovňajšku, ale je ukrytá v jeho srdci.

Verejné korčuľovanie

28. októbra 2018 o 17:30, Zimný štadión

Počas víkendu môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v nedeľu podvečer.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM