JAB Kultúra

Nepreseďte víkend doma: Kam radíme si vyraziť v Spišskej Novej Vsi?

Doprajte si aj počas tohto víkendu i príjemný oddych. Poslúžiť vám naň môžu aj podujatia, ktoré radíme počas neho navštíviť v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Nepreseďte víkend doma: Kam radíme si vyraziť v Spišskej Novej Vsi?
Zdroj: Dnes24.sk

Svetový deň cestovného ruchu

27. septembra 2019

Do osláv pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu sa zapojilo aj naše mesto. Verejnosti ponúkne počas dňa výstup na najvyššiu kostolnú vežu Slovenska, večernú prehliadku múzea a zákutiami historického centra mesta vás prevedú turistickí sprievodcovia, ktorými budú študenti hotelovej akadémie. Celodenný program bude pripravený aj v Galérii umelcov Spiša.

Medzinárodný organový festival Ivana Sokola

27. septembra 2019 o 18:00,  Evanjelický kostol

V piatok podvečer si prídu na svoje milovníci vážnej hudby. V Evanjelickom kostole sa bude konať 49. ročník medzinárodného orgánového festivalu Ivana Sokola.

Krásne je v Tatrách

27. a 28. septembra 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Premiéru veselej frašky s kriminálnou zápletkou uvedie v piatok aj v sobotu Spišské divadlo. V hre vystupujú dve mafiánske skupiny, ktoré prichádzajú do Tatier, kde má prebehnúť obchod so zbraňami. Dej sa zamotáva, keď do hotela prichádza minister vnútra, a tak vzniká rad rôznych omylov a nedorozumení. Hra vyvoláva záchvaty smiechu, no zároveň s nevídaným ostrím pranieruje korupciu, prepojenie mafie a spoločenských elít.

Nenávidím

28. septembra 2019 o 19:00, Divadlo Kontra  

Skvelú komédiu, ktorá získala cenu na Kremnických Gagoch pripravilo divadlo Kontra. Príďte si vypočuť intímnu spoveď Adama Mňaučiaka, frustrovaného inteligenta – lúzra, v tragikomickej monodráme Marka Koterského, poľského špecialistu na šibeničný humor, ostrú satiru a výstižnú kritiku našej každodennosti.

Angry Birds vo filme 2 (3D)

28. septembra 2019 o 17:00, kino Mier

Red, Bomb a Chuck sa vracajú v pokračovaní populárnej rozprávky. Okrem vtáčieho Píplandu a sveta ich úhlavných nepriateľov Krochkáčov existuje aj záhadný tretí ostrov, ktorého obyvatelia predstavujú pre všetkých novú hrozbu. Ak sa chcú ochrániť, musia sa odvekí súperi spojiť a spolupracovať. Z najhorších nepriateľov je tak ešte horší tím.

Nedeľný kreatívny ateliér: Lepidlový obrázok

29. septembra 2019 od 13:00, Galéria umelcov Spiša 

Špeciálny nedeľňajší program bude určený pre rodiny s deťmi. Na programe bude tvorivá dielňa zameraná na maľbu obrázkov s tavnými pištoľami. Lek­torka: Anna Timková – GUS.

Jesenná slávnosť na Zázemí

29. septembra 2019 od 13:00, Komunitná záhrada ZÁzračné ZElené MIEsto

Zábavné popoludnie v komunitnej záhrade na sídlisku Mier sa bude konať v poslednú septembrovú nedeľu. Čakajú vás workshopy, tvorivé aktivity pre deti, vege guľáš, koncerty. To všetko na čerstvom vzduchu a v príjemnej spoločnosti. 

Nemám vás rada, pán Fellini

29. septembra 2019 o 19:00, Divadlo Kontra

Biograficky príbeh o talianskej herečke Giuliette Masina. Príležitosť pozrieť sa na ženu univerzálnu, nadčasovú, ktorá z lásky ku geniálnemu, avšak nevernému mužovi stráca samu seba si nenechajte ujsť v nedeľu večer v divadle Kontra.

Vedeli ste, že chalani zo Spiša prešli 40 krajín Európy za 15 mesiacov? Kliknite na galériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Dvaja mladí Spišiaci a ich veľká cesta: Zavítali počas nej do desiatok krajín
16
Galéria
Zdroj: fuzo.ceky

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM