JAB Rôzne

Nemusíte chodiť len do zoo: Tri miesta v okolí Spišskej, kde na vás tiež čakajú zvieratá

Aj keď priamo v Spišskej máme zoo, zvieratá sa dajú vidieť aj na iných blízkych miestach. Vybrali sme pre vás z nich hneď tri zaujímavé lokality.

Ilustračný obrázok k článku Nemusíte chodiť len do zoo: Tri miesta v okolí Spišskej, kde na vás tiež čakajú zvieratá
Zdroj: TASR

Novoveskú zoologickú záhradu snáď netreba predstavovať žiadnemu obyvateľovi Spišskej. Naša najmladšia a najmenšia zoo tento rok otvorila už 28. sezónu. Nachádza sa tam približne 230 kusov zo 65-tich druhov zvierat. Medzi najatraktívnejšie patria tie, ktoré sú zapísané v takzvanej Červenej knihe ohrozených zvierat, akými sú leopard škvrnitý, či tiger ussurijský.

No nie iba v zoologickej záhrade si môžete užiť rôzne zvieratká. Vybrali sme pre vás rovné tri tipy na ďalšie takéto interesantné lokality, ktoré sa nachádzajú v našej blízkosti.

Vidiecky dvor v Tomášovciach

Ak máte radi vidiecke prostredie, stačí si zájsť len 8 kilometrov od nášho mesta. V Spišských Tomášovciach tento rok otvorili ozaj parádnu novinku – Vidiecky dvor. Môžete tam stretnúť, pohladkať či dokonca nakŕmiť zvieratá, ktoré sa kedysi chovali vari v každom dome na dedine.

Nájdete tam húsky, sliepky, ovečky aj kozičky. Okrem zvieratiek sa však môžete dozvedieť aj zaujímavosti o liečivých bylinách či vyskúšať si prácu na krosnách. Ukážu vám aj klasické spracovanie ľanu. Vidiecky dvor môžete navštíviť denne od 10: do 12:00 hodiny a od 14:00 do 17:00 hodiny.

Ranč na Podlesku

Pre milovníkov štvornohých tátošov máme tiež jeden tip. Ranč – Malý Majer sa nachádza v národnom parku Slovenský raj medzi obcou Hrabušice a známym rekreačným strediskom Podlesok. Ranč ponúka rôzne možnosti jazdy na koni, jazdecký výcvik počas celého roka pre deti od 7. rokov či letné jazdecké tábory.

Zo sedla koníka si môžete napríklad užiť vychádzku po nádhernej prírode Slovenského raja, alebo sa s ním odfotiť. Pre tých, ktorý sa na koňa neodvážia sadnúť sú pripravené vychádzky bričkou, alebo na saniach, či skijöring v zimnej sezóne.

Živé aj z dreva v Hodkovciach

25 kilometrov od Spišskej Novej Vsi môžete navštíviť zaujímavé miesto, kde tiež nájdete zvieratká. V prostredí francúzskeho parku v Žehre časť Hodkovce, sa dá okrem kaštieľa Csákyovcov navštíviť aj mini zoo, v ktorej okrem bežných hospodárskych zvierat – zajacov či ošípaných – chovajú dokonca aj lamu.

Zaujímavosťou je taktiež takzvaný vtáčí park, v ktorom sa nachádza 12 sôch rôznych druhov vtákov vyrezaných z dreva. Živé zvieratá aj vtáčí park môžete navštíviť denne od 9:00 do 16:00 hod.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM