Rôzne

Nemocnica v Spišskej eviduje dva prípady salmonelovej infekcie, jedna pacientka zomrela!

Nemocnica v Spišskej eviduje za posledné obdobie dva prípady salmonelovej infekcie. Pacientka, ktorá bola hospitalizovaná s príznakmi infekcie od 1. apríla, začiatkom mája zomrela.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica v Spišskej eviduje dva prípady salmonelovej infekcie, jedna pacientka zomrela!
Zdroj: Dnes24.sk

Potvrdil to hovorca Sveta zdravia Tomáš Kráľ, pod ktorú nemocnica v Spišskej Novej Vsi patrí. Ako prvá o tom informovala televízia Markíza.

„Infekcia napriek adekvátnej liečbe, ktorej správnosť bola laboratórne potvrdená, mala závažný priebeh s početnými komplikáciami a potrebou opakovanej brušnej operácie. Napriek intenzívnej a komplexnej liečbe pacientka zomrela,“ uviedol hovorca.

Dodal, že v druhom prípade ide o pacienta, ktorý je v nemocnici hospitalizovaný od 19. apríla. „U pacienta je priebeh taktiež veľmi závažný a komplikovaný a momentálne je v kritickom stave hospitalizovaný na oddelení anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti,“ uviedol Kráľ.

O oboch prípadoch bol informovaný Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Spišskej Novej Vsi. „Mikrobiologické vyšetrovanie nie je ukončené. Biologický materiál bol odoslaný do Národného referenčného centra. Je potrebné počkať na závery vyšetrenia vzoriek,“ povedala regionálna hygienička Renáta Hudáková. Podľa Kráľa bolo opakovane preverované, či oba prípady klinicky nesúvisia. „Pacienti sa vzájomne nestretli ani počas hospitalizácie a teda nedošlo k ich vzájomnej nákaze,“ povedal.

Kráľ uviedol, že nemocnica už pri prvom prípade vykonala všetky protiepidemické opatrenia, aby nedošlo k šíreniu nákazy na ostatných pacientov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM