JAB Kultúra

Nemáte ešte program na víkend v Spišskej a okolí? Vyberte si z našich tipov

Ak stále neviete, kde by ste strávili tento víkend, pozrite si naše tipy na lákavé akcie, ktoré sa počas neho uskutočnia v Spišskej a okolí. Tu je náš výber.

Ilustračný obrázok k článku Nemáte ešte program na víkend v Spišskej a okolí? Vyberte si z našich tipov
Zdroj: Dnes24.sk

Živé sochy

25. augusta 2018, centrum Spišskej

Druhé pokračovanie atraktívneho festivalu si môžeme v Spišskej vychutnať ešte aj v sobotu. Okrem Big Names sa môžeme tešiť aj na zahraničných profesionálnych umelcov. Počas popoludnia nájdete v meste tridsiatku živých sôch, gastro zónu aj detský kútik. Na živú sochu sa na chvíľu premení aj hlava nášho mesta – Ján Volný.

Spišská burza starožitností a kuriozít

25. augusta 2018 od 8:00, staré trhovisko na sídl. Východ

Už pravidelne v poslednú sobotu v mesiaci nebude chýbať v našom meste Spišská burza starožitností a kuriozít. Až do 15:00 hod môžete prísť na staré trhovisko predať, kúpiť alebo vymeniť starožitnosti, zberateľské predmety a predmety minulých čias.

Olympijský deň

25. augusta 2018 o 13:00, futbalové ihrisko Smižany

Premiérové podujatie odštartujú v sobotu naši najbližší susedia. V Smižanoch sa bude konať prvý ročník športovo- zábavného podujatia pre rodiny. Okrem tradičných súťaží, akými budú bežecké zápolenia, turnaj v malom futbale či štafetový beh rodín, budú pripravené aj tie netradičné. Svoje sily si budú môcť ľudia zmerať v pribíjaní klincov, v hode čižmou do diaľky či pití piva so slamkou. Nebude chýbať ani súťaž vo varení gulášu.

Dúbravské pirohy

25. augusta 2018 od 13:00, Dúbrava

15. ročník súťaže vo varení pirohov – Dúbravské pirohy – odštartuje v sobotu popoludní neďaleko Spišskej. Okrem klasickej spišskej pochúťky je pripravený aj sprievodný hudobný program. K dobrej nálade prispeje FS Branisko, Vlado z Podradza, ĽS Dúbrava či ľudová hudba Stana Baláža.

Titilombom

25. augusta 2018 od 14:00, amfiteáter Slovinky

Aj milovníci tradícií či ľudovej hudby si počas víkendu prídu na svoje. V Slovinkách sa totižto chystá už 24. ročník folklórnych slávností. Počas niekoľkých hodín na pódiu vystúpi ĽH Štefana Cínu, FS Orgonina z Vranova nad Topľou, Araňa, FS Kalina z Kolinoviec, FS Slovinka, FS Studenočka z Oľšavice, DFS Slovinočka a FS Poráčan z Poráča. Súčasťou podujatia bude aj občerstvenie a tombola.

Čínsky Maharadža

25. augusta 2018 o 19:00, Divadlo Kontra

Nezvyčajný horolezecký thriller ikony svetového himalájizmu si môžete vychutnať v sobotu večer. Divadlo Kontra uvedie magický a filozofický príbeh o prekonaní samého seba a priblíži hypnotizujúci svet Džemu, Číslice, Krey, Magickej Pumpy, jašteričky zvanej Geko… Silné emócie, životné reflexie, skvelý humor… Nielen pre horolezcov!

Kotlíkový festival

26. augusta 2018 o 14:00, Ferčekovce

Už 4. ročník obľúbeného nielen gurmánskeho festivalu sa chystá v mestskej časti Ferčekovce na ihrisku. Aj tento rok sa môžete tešiť na jedlá od výmyslu sveta, o ktoré sa postarajú jednotlivé družstvá, ako aj na výtvory šikovných gazdiniek v podobe koláčikov. Najlepšie jedlá budú ocenené. Pre deti bude nachystané rôzne súťaže, skákací hrad či tombola. Nebudú chýbať ani maskoti, divadlo či detská diskotéka.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM