JAB Rôzne

Neďaleko Spišskej sa predviedli psíky: Títo havkáči bodovali v súťaži Chlpáčik Spiša!

Milé podujatie spojené s pomocou a psíci na stupienkoch víťazov. V Matejovciach nad Hornádom sa už po druhýkrát volil Chlpáčik Spiša.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko Spišskej sa predviedli psíky: Títo havkáči bodovali v súťaži Chlpáčik Spiša!
16
Galéria
Zdroj: Svetlana Štrauch

Uplynulá sobota patrila v Matejovciach nad Hornádom najlepším priateľom človeka. Práve tam si v rámci Dňa otvorených dverí v útulku Šťastný psík mohli návštevníci pozrieť útulok aj jeho obyvateľov. Ako priblížila majiteľka útulku Silvia Valkošáková, počas celého dňa mohli ľudia psíky venčiť poprípade prispieť materiálne. V areáli útulku prebiehali aj rôzne aktivity. Súčasťou podujatia boli i dve milé súťaže určené práve štvornohým kamarátom.

Chlpáčik Spiša

Spomedzi súťažiacich psíkov vyberala porota toho, ktorý získa titul Chlpáčik Spiša 2018. Členovia poroty to nemali naozaj ľahké. Na súťaži sa zúčastnili psíci rôznych plemien aj rôzneho vzrastu, veku a povahových vlastnosti. Taktiež veková hranica majiteľov bola v širokom rozpätí.

„To na čo porota dbala bola spolupráca a súhra u jednotlivých súťažiacich „párov“ a v dosiahnutí toho neexistujú žiadne pravidlá. Dimenzia každého vzťahu je iná a konštrukcia vzájomnej spolupráce je založená na poznaní odlišnosti partnera ( ľudského či zvieracieho) a vzájomnej úcte a rešpekte,“ ozrejmila Silvia Valkošáková s tým, že to na čom záležalo boli usmiate tváre majiteľov a chvostíky psíkov, ktoré sa od šťastia neprestajne hýbali.

Nakoniec namiesto prvých troch miest porota udelila až päť plus šiestu špeciálnu cenu poroty. Chlpáčikom Spiša sa stal jeden a polročný nemecký boxer Dusty, ktorý pricestoval so svojim majiteľom až z Handlovej.

Na druhom mieste skončil kríženec Rendy z Bystrian a na treťom oriešok Frigo, bývalý útulkáčik zo Smižian. Keďže sa porota nevedela dohodnúť a očarili ich aj ďalšie psíky, bolo udelené aj štvrté miesto a to havkáčovi Ajovi, ktorý bol taktiež adoptovaný z útulku a jeho domovom sa stala Spišská Nová Ves. Päticu uzatvorila kokeršpanielka Lilly zo Spišských Vlách.

Miláčik útulku

Čerešničkou celého dňa bola druhá súťaž, v ktorej o víťazovi mohli hlasovať všetci prítomní. Titul Miláčik útulku nakoniec získali až dvaja psíky, keďže v hlasovaní dostali rovnaký počet bodov. Miláčikmi sa nakoniec stali Zeus a Saxana.

Milým prekvapením celého dňa bola aj adopcia psíka priamo na podujatí či chlapček, ktorý zo svojich ušetrených peniažkov nakúpil veci útulkáčom.

Fotky z akcie aj štvornohých víťazov nájdete v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Milovníci psíkov si neďaleko Spišskej Novej Vsi prišli na svoje
16
Galéria
Zdroj: Svetlana Štrauch
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM