JAB Kultúra

Necháte sa nimi zvábiť? TOP 10 podujatí najbližších dní v Spišskej

Možno sa nimi necháte zlákať aj vy. Vybrali sme 10 akcií, ktoré sa uskutočnia v Spišskej Novej Vsi a ktoré považujeme za tie naj aktuálneho týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Necháte sa nimi zvábiť? TOP 10 podujatí najbližších dní v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Klimaktérium… a čo?

21. januára 2019 o 18:00, Dom kultúry Mier

Priateľky sa stretávajú na narodeninovej oslave, aby sa zabávali a rekapitulovali svoj život. Hovoria o problémoch, o mužoch, deťoch a o starnutí. O veku, vzhľadu a váhe. Bavia sa, spievajú. Predstavenie je akousi „babskou jazdou“ plnou humoru. Komédia s pesničkami, ktorá vás očarí na začiatku pracovného týždňa. Účinkujú: Gizka Oňová, Zuzana Tlučková, Katarína Brychtová, Zuzana Vačková

Dvorné dialógy: Iglovská elektráreň

23. januára 2019 o 16:00, Múzeum Spiša

Múzeum Spiša pripravilo ďalšie stretnutie z cyklu Dvorné dialógy, na ktorom prebehne slávnostná prezentácia novej publikácie, ktorú napísal autor literatúry faktu Ján Petrík. Prvá časť publikácie je venovaná histórii spišskonovoveskej elektrárne, ktorá vznikla najmä zásluhou Kolomana Münnicha v roku 1894. Druhá časť obsahuje históriu šľachtického rodu Münnich, ktorý sa výrazným spôsobom zapísal do dejín Spišskej Novej Vsi a Spiša, zvlášť v oblasti banského podnikania, vedy a školstva.

Plynová lampa

23. januára 2019 o 19:00, štúdio Spišského divadla

Komorný kriminálny príbeh z viktoriánskych čias je o manželoch Manninghamovcoch, ktorí si užívajú zdanlivo pokojný podvečer si môžete vychutnať v štúdiu Spišského divadla uprostred týždňa. Mladá manželka Bella, ktorá zbožne obdivuje svojho manžela trpí predstavami, že v ich dome straší, pretože nečakane miznú rôzne veci. Jej manžel ju v tom podporuje a tvrdí, že je psychicky labilná. Situácia sa však náhle zvrtne po príchode vyšetrovateľa, ktorý odhalí pravú príčinu miznutia vecí.

HK SNV – HK Gladiators Trnava

25. januára 2019 o 17:30, zimný štadión

Domáci hokejový zápas si budeme môcť pozrieť aj na konci pracovného týždňa na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi. Tentokrát sa v dueli postavíme proti hokejistom z Trnavy. Tentokrát prestávky vyplní aj zaujímavé prekvapenie pre detských hokejových fanúšikov.

To je ohromné, miláčik…

25. januára 2019 o 19:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Divadlo na opätkoch uvedie v piatok večer komédiu na motívy divadelnej hry od Geraldine Aron „Môj skvelý rozvod“. Príbeh o tom, ako ženu v stredných rokoch opustí manžel a ona sa s tým vysporiada po svojom.

Jazz Quintet koncert

25. januára 2019 o 21:00, Broadway Restaurant & Music Venue

Kapela Jazz Quintet pozostáva z mladých talentovaných študentov košických konzervatórií, ktorí sa v rámci svojho štúdia i popri ňom intenzívne venujú jazzovej hudbe. V ich programe sa objavujú skladby od popredných svetových jazzových skladateľov ako sú George Shearing, Jimmy McHugh, Miles Davis, Wayne Shorter a ďalší.

Verejné korčuľovanie

26. januára 2019 od 17:30, zimný štadión

Počas víkendu môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v sobotu podvečer.

Reštavrácia

26. januára 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Príbeh je založený na súperení rodinných klanov a hlavnými kandidátmi v boji na post vicišpána sú Adam Bešeňovský a Ján Potocký. Adam Bešeňovský chce vydať svoju dcéru Anuľku za grófa Želinského, ale nechce stratiť hlasy rodiny Levických, a tak Anuľku sľúbi jej skutočnej láske, mladému Štefanovi Levickému, pod podmienkou, že sa Štefan stane vicišpánom… Klamstvo, podvádzanie, podplácanie voličov boli vyskúšanými prostriedkami na získavanie hlasov už aj v minulosti. V inscenácii zažijete okrem vtipných dialógov a komických situácií aj množstvo zábavy – spevy, tance a všeobecné veselie.

Nedeľný kreatívny ateliér

27. januára 2019 od 13:00, Galéria umelcov Spiša

Tvorivá dielňa pre rodiny s deťmi zameraná na maľbu s textilnými farbami na bavlnenú látku cez papierové šablóny so zaujímavými motívmi je pripravená na nedeľné popoludnie. Vyskúšať si môžete kombináciu techník striekania, tupovania a klasického maľovania špeciálnymi farbami. V prípade záujmu je potrebné sa vopred nahlásiť.

Kráska a netvor

27. januára 2019 o 16:00, Spišské divadlo

Nedeľné popoludnie bude opäť patriť menšiemu divákovi. Príbeh nevinného dievčaťa menom Bianka, ktoré sa dostane do zakliateho zámku, kde vládne ohavný netvor si budete môcť vychutnať v Spišskom divadle. Romantický príbeh v sebe skrýva veľkú metaforu života, že skutočná krása človeka nie je v jeho zovňajšku, ale je ukrytá v jeho srdci.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Vskutku parádnu zbierku modelov kamiónov má vo svojej obývačke Novovešťan Ľubo. Pozrieť si ju môžete v priloženej galérii.

Hl. foto: ilustračné

Sledujte tie FOTKY: Takáto neobyčajnosť sa dá vidieť v spišskonovoveskom byte!
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM