JAB Rôzne

Nechajte sa inšpirovať mamičkami zo Spišskej: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v našom meste

Či je teplo, či je zima, na prechádzku s deťmi chodia všetci rodičia. Ak hľadáte miesta, kde si s vašimi ratolesťami oddýchnete, nemusíte chodiť ďaleko. Vybrali sme pre vás 5 miest, kde trávia novoveské rodinky voľné chvíle. Nechajte sa inšpirovať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať mamičkami zo Spišskej: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v našom meste
Zdroj: TASR

Detské ihriská na sídliskách

Súčasťou každého sídliska je niekoľko detských ihrísk. Sú to miesta, kde sa deti môžu zahrať, stretnúť sa s kamarátmi a vyblázniť sa. Hojdačky, prieliezky či pieskoviská síce využívajú mamičky so svojimi ratolesťami hlavne v letnom období no aj v pekný jesenný deň nemajú o návštevníkov núdzu. „S mojimi deťmi chodím na ihrisko pravidelne. Chodia tam veľmi radi, lebo sa tam môžu pohrať aj s inými kamarátmi. Ja zase popri ich strážení aspoň pokecám s inými mamičkami,“ skonštatovala Lucia (32). Okrem vonkajších ihrísk sa deti môžu vyblázniť aj v detskom svete v madarase.

Materské centrum

Materské centrá sa vo všeobecnosti tešia veľkej obľube. Pre mamičky je to jedinečná príležitosť na stretávanie sa s inými rodičmi, vymieňanie si skúseností a zapájanie sa do aktivít so svojimi ratolesťami. „Najskôr som chodila do dietky medzi mamičky do skupiny dojčiacich matiek, ako tehuľka. Chcela som sa zoznámiť s mamičkami v meste a naučiť sa základné finty, ako správne dojčiť. Keď sa syn narodil v rámci materského centra som chodila s mamičkami a našimi drobcami aj na túry a pochody nosiacich rodičov. Teraz využívame materské centrum najmä kvôli tomu, aby bol malý medzi deťmi a zvykal si na kolektív,“ zdôverila sa mamička Mária (28).

Námestie

Prechádzka šošovkovitým námestím plným zelene v Spišskej je príjemná v každom ročnom období. Svoje čaro má určite aj v zime, keď centrum mesta žiari vianočnou výzdobou. Od jari do jesene zas ponúka možnosť posedieť si v príjemnom chládku pri fontáne či len tak na tráve, dať si zmrzlinu v niektorej z viacerých cukrárni, alebo užiť si rôzne divadielka pre deti v rámci kultúrneho leta. „Cez víkend sa vždy snažíme tráviť voľný čas hlavne s deťmi. Na naše námestie chodíme veľmi radi. Využívame ponuku všetkých kultúrnych podujatí, alebo keď počasie dovolí, tak sa chodíme len tak poprechádzať ,“ povedala Tatiana (34).

Centrum voľného času

Centrum voľného času Adam v Spišskej Novej Vsi využívajú mladšie aj staršie deti. Na svoje si prídu všetky vekové skupiny, pre ktoré sú pripravené rôzne záujmové krúžky. Centrum sa stalo vyhľadávaným miestom aj pre mamičky s deťmi, kde sa v herni v prípade nepriaznivého počasia môžu ich ratolesti doslova vyšantiť s inými deťmi. „Centrum navštevujem pravidelne. Keď majú dievčatá tanečný krúžok ja sa zatiaľ pohrám so synom v herni. Je tam veľmi príjemná atmosféra. Dokonca teraz som začala chodiť na cvičenie na trampolínach, ktoré centrum voľného času pripravilo pre mamičky, aby sa dosýta vyskákali,“ zasmiala sa mamička Martina (29).

Zoologická záhrada

Ďalším obľúbeným miestom je v Spišskej bezpochyby madaras park, ktorého súčasťou je lanový park Monkeyland a deťmi veľmi obľúbená zoologická záhrada. Malí Novovešťania, tak môžu vidieť priamo v meste rôzne druhy exotických zvierat, pokochať sa rybičkami v pavilóne Aquaterra, zahrať sa na niektorom z dvoch ihrísk či zaskákať si na nafukovacej žirafe, ktoré sú súčasťou ZOO. V areáli sa môžete aj občerstviť či zahrať si spoločenskú hru človeče nehnevaj sa so živými figúrkami, ako jediný na Slovensku v 3D formáte. „Zoologickú záhradu navštívim s deťmi aj niekoľkokrát do roka. Vždy keď sa otvára deti sa už nevedia dočkať, kedy opäť uvidia zvieratká. V lete sa stáva tradíciou, že tam ideme so známymi čo prídu k nám na návštevu. Momentálne už deti vyrábajú masky a tešia na strašidelnú noc,“ prezradila Denisa (38).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM