JAB Rôzne

Nech vám neujdú: Top podujatia, ktoré môžete ešte v Spišskej a okolí zažiť do konca leta

Leto je v plnom prúde a do konca tohto obľúbeného obdobia môžete v Spišskej a okolí zažiť ešte viaceré akcie. Vybrali sme tie, ktoré sú podľa nás tie naj...

Ilustračný obrázok k článku Nech vám neujdú: Top podujatia, ktoré môžete ešte v Spišskej a okolí  zažiť do konca leta
Zdroj: Dnes24.sk

Živé sochy

24. a 25. augusta 2018, centrum Spišskej

Pokračovanie atraktívneho festivalu si budeme môcť v Spišskej vychutnať už čoskoro. Druhý ročník dostal podtitul medzinárodný a návštevníci sa môžu tešiť okrem Big Names aj na zahraničných profesionálnych umelcov, ktorí na Slovensku vystúpia prvýkrát. Tvárou festivalu je tento rok televízny a rozhlasový moderátor Milan ,,Junior” Zimnýkoval, ktorého budete môcť stretnúť aj na festivale a to premeneného na sochu. Prvým primátorom na Slovensku, ktorý sa predstaví ako živá socha, bude práve hlava nášho mesta – Ján Volný.

Olympijský deň

25. augusta 2018 o 13:00, futbalové ihrisko Smižany

Premiérové podujatie pripravili ešte počas augusta naši najbližší susedia. V Smižanoch sa bude konať prvý ročník športovo- zábavného podujatia pre rodiny. Okrem tradičných súťaží, akými budú bežecké zápolenia, turnaj v malom futbale či štafetový beh rodín, budú pripravené aj tie netradičné. Svoje sily si budú môcť ľudia zmerať v pribíjaní klincov, v hode čižmou do diaľky či pití piva so slamkou.

Kotlíkový festival

26. augusta 2018 o 14:00, Ferčekovce

Ukážte svoje kuchárske schopnosti a predveďte sa so svojou obľúbenou kotlíkovou špecialitou. Už 4. ročník obľúbeného nielen gurmánskeho festivalu sa chystá v mestskej časti Ferčekovce na ihrisku. Aj tento rok sa môžete tešiť na výtvory šikovných gazdiniek v podobe koláčikov, jednohubiek a podobných špecialít. Najlepšie jedlá budú ocenené cenami. Pre deti bude nachystaný bohatý program, súťaže a tombola.

Dni mesta

31. augusta – 1.septembra 2018 , centrum Spišskej

Na prelome mesiacov zaplnia centrum nášho mesta remeselníci, rytieri, šermiari a rôzni umelci. Spišská Nová Ves organizuje už 23. ročník trhu ľudových remesiel, ktorý je každoročne spojený s tradičnou akciou Dni mesta. Okrem tradičných majstrov, ktorí priblížia prostredníctvom stánkov svoje umenie, počas obidvoch dní nebude chýbať ani bohatý kultúrny program či rôzne sprievodné akcie.

Cena Spiša

8. septembra 2018 o 10:00, Jazdecký areál pri Ferčekovciach

Jazdecký klub Slávia Spišská Nová Ves pripravuje pre všetkých nadšencov jazdeckého športu v jazdeckom areáli pri Ferčekovciach (Kamenný obrázok) ďalší ročník pretekov o pohár primátora mesta „Cena Spiša“.

Radošinské naivné divadlo: JÁNOŠÍK

9. septembra 2018 o 16:00 a 19:00, Dom kultúry Mier

Javiskové uvedenie legendárneho titulu Jááánošííík divákom predstaví nielen vtipné scénky, piesne a glosy o potrebnosti či skôr nepotrebnosti národných a náhodných hrdinov, ale prichádza i s malým zamyslením o nevyhnutnosti a potrebnosti nadhľadu a humoru v našom živote. V hre účinkuje aj SĽUK Bratislava.

Smižansky kermeš

15. septembra 2018 o 14:30, areál TJ Slovan Smižany

V polovica septembra bude veselo opäť v susedných Smižanoch. Prvý ročník podujatia pod názvom Smižiansky kermeš spestria známi seriáloví oteckovia Branislav Deák, Vladimír Kobielsky, Filip Tůma a Marek Fašiang. Deti sa môže tešiť na uja Ľuba a nebude chýbať ani dobrá hudba. O tú sa postarajú skupiny Q Plus, Sám Sebou a Hex.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM