JAB Hokej

Nečakaný koniec rozhodujúceho zápasu Spišského pohára: Tréner stiahol hráčov z ľadu!

Fanúšikovia hokeja si prišli na svoje. Počas troch dní mohli vidieť šesť hokejových zápasov. V Spišskej Novej Vsi bojovali štyri hokejové mužstvá o Spišský pohár.

Ilustračný obrázok k článku Nečakaný koniec rozhodujúceho zápasu Spišského pohára: Tréner stiahol hráčov z ľadu!
Foto: Jana Buvalová

Po prípravných zápasoch a exhibičnom zápase s odchovancami Spišskej čakal na našich chlapcov trojdňový hokejový maratón. Zmerali si sily s Bardejovom, Mikulášom a Nowym Targom.

Spišský pohár ostal doma

Hovorí sa, čo je doma, to sa počíta. Aj Spišský pohár má svojich majiteľov. Aj napriek prehre s Liptovským Mikulášom HK Spišská Nová Ves sa stal víťazom turnaja. Rozhodujúci zápas sme si zahrali s Bardejovom . Aj keď sa tento posledný duel ukončil predčasne (8 minút pred koncom zápasu) na nálade fanúšikov či víťazov sa to neodrazilo. O predčasnom ukončení rozhodol tréner Bardejova, ktorý stiahol chlapcov z ľadu. Dôvodom bol jeho nesúhlas s trestom za nešportové správanie, ktorý si vyslúžil od rozhodcov. Výsledky zápasov:

  • HK Spišská Nová Ves – Podhale Nowy Targ 5:3
  • HK Spišská Nová Ves – HK 32 Liptovský Mikuláš 2:4
  • HK Spišská Nová Ves – HK Bardejov 5:0 kontumačne, alebo 2:1

Pýtali sme sa riaditeľa HK Spišská Nová Ves Miroslava Gavaliera, ako hodnotí celý turnaj. „Myslím si, že máme za sebou vydarené športové podujatie či už po športovej, alebo organizačnej stránke. Veľmi ma teší , že napriek jednej prehre chlapci dokázali, že tohto roku budú patriť medzi najlepšie kluby v prvej lige,“ povedal riaditeľ. Podľa jeho slov chalanov čakajú ešte dva prípravné zápasy po ich odohratí sa uzatvorí súpiska mužstva na sezónu.

Najlepší útočník aj najlepší obranca sú zo Spišskej

Po turnaji boli vyhlásení aj najlepší hráči turnaja. Najlepším brankárom turnaja sa stal Raszka – Nowy Targ, najlepším obrancom hráč Rojkovič z HK Spišská Nová Ves a najlepším útočníkom František Koky z HK Spišská Nová Ves. Hneď po zápase sme sa o spýtali útočníka na jeho pocity. „Som šťastný, že som získal túto cenu. Nie je to len moja zásluha ďakujem mojim spoluhráčom za spoluprácu,“ vyjadril sa Koky. Očakávania od tejto sezóny má veľké. „Minulý rok nám to nevyšlo až tak ako sme to chceli verím, že túto sezónu to prelomíme a pôjdeme ešte vyššie,“ uzavrel najlepší útočník.

Spišský pohár na zimnom štadióne
8
Galéria
Foto: Jana Buvalová
Odovzdávanie Spišského pohára víťazom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM