JAB Rôzne

Nastal čas vodných radovánok: Kde a za koľko sa dá okúpať v okolí Spišskej?

V letných horúčavách nie je nič lepšie, ako stráviť deň pri vode. Aj v okolí Spišskej je niekoľko možností. Zisťovali sme, ako je to s tohtoročnými cenami.

Ilustračný obrázok k článku Nastal čas vodných radovánok: Kde a za koľko sa dá okúpať v okolí Spišskej?
Zdroj: Dnes24.sk

Narastajúce teploty lákajú čoraz viac ľudí k vode. Osviežiť sa môžete aj priamo v Spišskej Novej Vsi na kúpalisku, ktoré je otvorené už od júna. Keďže slnečných dní pribúda a nastal čas prázdnin i dovoleniek, pozreli sme sa aj na ďalšie kúpaliská či aquaparky, ktoré sa nachádzajú v blízkom okolí. Kde a za koľko sa môžete počas leta osviežiť?

Bio kúpalisko Levoča

Bio kúpalisko v Levočskej doline je jedným z najmladších kúpalísk svojho druhu na Slovensku. Detská zóna v bazéne dosahuje hĺbku max. 90 cm, vstupná zóna má protišmykový podklad. Plavecká zóna dosahuje max. 220 cm. V areáli sa nachádzajú 2 bufety, prezliekarne, sociálne zariadenia, pieskovisko pre deti (šmýkalka, hojdačka) a trampolína. Počas letnej sezóny sa na novovybudovanom pódiu usporadúvajú rôzne hudobné akcie spojené s grilovaním či varením gulášu. Otváracie hodiny sú od 09.00 hod do 19.00 hod.

Celodenný lístok:

  • Deti do 3 rokov: zdarma
  • Deti od 3 – 12 rokov, študenti, zťp: 4 €
  • Dospelí: 6 €
  • Dôchodcovia: zdarma

Kúpalisko Aqua Spa Gánovce

Na kúpalisku Aqua Spa Gánovce majú návštevníci vo vonkajšom areáli k dispozícii zrekonštruovaný bazén s mineralizovanou vodou vhodný pre všetky vekové kategórie, sedací bazén s magnéziovou soľou a malý bazén. Kúpalisko v Gánovciach sa nachádza 23 kilometrov od Spišskej Novej Vsi. V areáli nechýba samoobslužný bufet, detské ihrisko či ponuka masáži a relaxačno-liečivých kúpeľov. V Gánovciach sa okúpete denne od 10.00 do 19.00 hodiny. A ako je to tento rok so vstupným?

  • Deti do 3 rokov – zdarma
  • Dospelý – celodenný 9 €, 3 – hodinový 7 €, 2 – hodinový 6 €,
  • ZŤP, senior, dieťa do 15 rokov – celodenný 7,50 €, 3 – hodinový 5,50 €, 2 – hodinový 4,50 €

Spišský Hrhov

Len sedemnásť kilometrov od Spišskej leží dedina Spišský Hrhov. Obec je známa najmä svojím každoročným netradičným festivalom, počas ktorého vyrábajú Hrhovčania výrobky obrovských rozmerov. Okrem toho sa nachádza v obci aj kúpalisko, ktoré odštartovalo svoju sezónu 5. júla. Prevádzka kúpaliska s vodnou plochou 250 m2 a hĺbkou 1,5 m má kapacitu 170 návštevníkov. K dispozícii sú lehátka, športové potreby, chladené nápoje aj rýchle občerstvenie. Otvorené je denne od 10:00 hod do 17:30 hod.

  • Vstupné: 2.50 € na osobu
  • Držitelia hrhovskej karty: 1.50 € na osobu
  • Permanentka na celú sezónu: 26 €

Thermal Park Vrbov

Aj počas letných dní môžete zregenerovať svoje telo v termálnych bazénoch s geotermálnou vodou s obsahom minerálnych látok dôležitých pre ľudský organizmus v neďalekom Vrbove. V areáli sa nachádza desať bazénov, z toho sú štyri detské. Osviežiť sa môžete každý deň od 09:00 hod do 22:00 hod. Termálne kúpalisko je otvorené celoročne, my sme sa však zamerali na leto.

Zóna Leto

  • Dieťa, senior, ZŤP za 2,5 hod. – 6,50€, za 4 hod – 8 € , celodenný 10 €, večerné kúpanie 7,50 €
  • Dospelý za 2,5 hod. – 8,50 €, za 4 hod – 9,50 € , celodenný 12,50 €, večerné kúpanie 9 €
  • Dieťa, senior (zľava región) za 2,5 hod. – 5,90 €, za 4 hod – 7,30 € , celodenný 9,10 €, večerné kúpanie 6,80 €
  • Dospelý (zľava región) za 2,5 hod. – 7,60 €, za 4 hod – 8,50 € , celodenný 11,20 €, večerné kúpanie 8,10 €

Aquacity Poprad

Aj v neďalekom Poprade si môžete užiť letné radovánky. Aquapark AquaCity Poprad ponúka 13 vonkajších a vnútorných bazénov, tobogány, 350 vodných atrakcií, najväčšie wellness a spa centrum na Slovensku, detské kútiky, ihriská, zábavné animačné programy pre deti a výnimočnú 3D Laser show. V dole uvedenej cene sú 3 vonkajšie termálne bazény, relaxačné bazény Blue Sapphire s chromoterapiou a večernou Laser show, bazény Blue Diamond s nápojovými barmi, detský bazén Treasure Island – Ostrov pokladov, 50m plavecký bazén, tobogany, parná sauna. (Mayská pyramída, vonkajší detský bazén, nafukovacie atrakcie – letná prevádzka)

  • Dieťa do 120 cm – 1 €
  • Dieťa, študent, senior – celodenný 19 €, 3 – hodinový 16 €, večerný po 17.00 hod 16 €
  • Dospelý – celodenný 22 €, 3 – hodinový 19 €, večerný po 17.00 hod 19 €

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM