Iné športy

Naše volejbalistky bojujú o postup na majstrovstvá: Cez víkend odohrali dôležité duely

Aj uplynulý víkend boli v akcii mládežnícke družstvá volejbalového klubu. Staršie žiačky vycestovali do Svidníka. Mladšie sa popasovali so Stropkovom.

Ilustračný obrázok k článku Naše volejbalistky bojujú o postup na majstrovstvá: Cez víkend odohrali dôležité duely
Zdroj: VK SNV

Novoveské volejbalistky počas uplynulého víkendu absolvovali niekoľko zápasov. Na staršie žiačky čakalo dôležité stretnutie so Svidníkom. Keďže išlo o predposledné zápasy v súťaži a výsledky ovplyvnia nielen konečné poradie v tabuľke, ale aj účasť na majstrovstvách Slovenska, dievčatá nastúpili s veľkou motiváciou. Napriek tomu sa im však súpera zdolať nepodarilo.

„Chcem pochváliť hráčky za bojovnosť a obetavosť v prvom stretnutí. Naozaj bolo sa na čo pozerať a bolo to vyrovnané stretnutie. Bohužiaľ v piatom sete nám „odišli“ posledné dve lopty, čo rozhodlo o zápase a prehrali sme ho 2:3. Táto tesná prehra sa prejavila v druhom stretnutí, kedy dievčatá už nezvládli súperovo kvalitné podanie a nevedeli držať krok. Súper zaslúžene vyhral. Čaká nás posledný zápas, ktorý odohráme na domácej pôde, a ktorý v podstate môže rozhodnúť o konečnom poradí v tabuľke,“ povedala trénerka starších žiačok Eva Fabianová

MVK Svidník – VK Spišská Nová Ves 3:2 (20,–22,–21,22,11) a 3:0(20,21,24)

Zdroj: VK SNV

Mladšie žiačky si strihli v nedeľu turnaj na domácej pôde. „Trojkové mladšie žiačky začali svoj prvý ligový turnaj v nadstavbovej časti výborne a vyhrali oba zápasy. Teraz sa rozhoduje medzi týmito tromi družstvami o dve miesta na M-SR, ktoré budú začiatkom júna 2017 vo Zvolene. Dievčatá podali bojovný a oduševnený výkon, za ktorý si zaslúžia pochvalu,“ vyjadril sa po zápase tréner mladších žiačok Ladislav Ďuriško.

Turnaj mladších žiačok:

  • VK Spišská Nová Ves – MVK Stropkov „A“ 3:2 (-17,19,16,–11,13)
  • VK Spišská Nová Ves – MVK Stropkov „B“ 3:1 (13,15,–21,18)
  • MVK Stropkov „A“ – MVK Stropkov „B“ 3:1 (22,19,–17,24)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM