JAB Kultúra

Naše tipy na víkendové podujatia: Novovešťania a spol., necháte sa zlákať?

Vyjdite si cez dni voľna za oddychom. Poslúžiť vám na to môžu aj víkendové podujatia, ktoré prebehnú v našom meste a okolí. Tu sú naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Naše tipy na víkendové podujatia: Novovešťania a spol., necháte sa zlákať?
Zdroj: Dnes24.sk

Krompašské vianočné trhy

15. decembra 2018 centrum mesta

Predajné stánky z rôznym sortimentom, remeselné výrobky aj primátorský punč budú súčasťou vianočných trhov v Krompachoch počas soboty.

Vianočný remeselný trh

15. decembra 2018 od 14:00, severný park Levoča

Remeselný vianočný trh si budete môcť užiť aj v Levoči v severnom parku. Okrem šikovných remeselníkov a ich výrobkov je pripravený aj bohatý kultúrny program. Nebudú chýbať ani vianočné rozprávky, worshopy pre deti čo vystúpenia skupín Slovak Tango či Shaman.

Zdobenie vianočného stromčeka

15. decembra 2018 o 16:00, Materské centrum Dietka

Už sa stalo tradíciou, že sa rodiny s deťmi stretnú a spoločne vyzdobia vianočný strom. Veď deťom to ide najlepšie. Naladiť na Vianoce sa môžete aj v sobotu popoludní v materskom centre Dietka na sídlisku Mier.

Vianočný koncert v letohrádku

15. a 16. decembra 2018 o 18:00, Letohrádok Dardanely v Markušovciach

Po prvýkrát sa v letohrádku Dardanely predstaví akordeónový virtuóz Michal Červienka. Koncert bude zároveň venovaný 35. výročiu založenia Expozície klávesových hudobných nástrojov – jedinej špecializovanej expozícii svojho druhu na Slovensku.

Charleyho teta

15. decembra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Jack a Charley kvôli láske ku Kitty a Amy sú ochotní urobiť čokoľvek. Keď bohatá Charleyho teta odloží návštevu u svojho synovca, tak im napadne nájsť za ňu náhradu. Komické situácie plné humoru, pesničky, príbeh plný nečakaných zvratov si môžete vychutnať v piatok večer

Nedeľný kreatívny ateliér

16. decembra 2018 od 13:00, Galéria umelcov Spiša

Tvorivé dielne pre rodiny s deťmi, veľkých i malých, zamerané na rôznorodé výtvarné a remeselné techniky sú pripravené v nedeľu popoludní. V prípade záujmu je potrebné sa vopred nahlásiť. Doba trvania cca 60 min.

Zlatá priadka

16. decembra 2018 o 16:00, Kultúrny dom Smižany

Vianočné predstavenie tanečnej školy BDSkrew zo Spišskej Novej Vsi sa bude niesť v znamení rozprávky Zlatá priadka. Prvé predstavenie bude o 16:00 a druhé predstavenie o 18:00 v kultúrnom dome v Smižanoch.

Baltazár Banán

16. decembra 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Sladkú rozprávkovú komédiu pre deti o zelenáčovi Banánovi si pripravili na nedeľné popoludnie herci Spišského divadla. Baltazár Banán i napriek tomu, že je veľký lenivec, zahryzne sa do sveta spolu s novými a malými kamarátmi, čiže s Včielkou Médeou, Mravcom Jožom a Pavúkom Zdenom pocíti, ako chutí svet plný kradnutia a klamania, ale i veselých pesničiek, lietania a medových týždňov.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Aj počas víkendu sa môžete tešiť na vianočné trhy v okolí Spišskej. Ten náš je už za nami. Zábery z Vianočného trhu z nášho mesta si však môžete pozrieť v priloženej galérii.

FOTOREPORTÁŽ: V našom meste sa už rozbehol 28. Vianočný trh
32
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM