JAB Kultúra

Naplánujte si svoj týždeň: Jeden klik vás prevedie naj akciami v Spišskej

A máme tu ďalší týždeň. Viete už, ako ho strávite v rámci voľných chvíľ? Pomôžte si nasledujúcim redakčným výberom naj podujatí v Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Naplánujte si svoj týždeň: Jeden klik vás prevedie naj akciami v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub PROJEKT 100 / Parazit

1. októbra 2019 o 19:00, kino Mier

Už 25. ročník edukatívnej putovnej filmovej prehliadky prinesie ďalší výber kinematografických diel, ktoré formujú dejiny svetového filmu.Sledujeme chudobnú, ale prefíkanú štvorčlennú rodinu, ktorá sa rozhodne infiltrovať do bohatej domácnosti biznismena. Čo sa môže stať, keď sa stretnú dva odlišné svety?

Detstvo bez násilia – vernisáž

3. októbra 2019 o 10:00, S­pišské osvetové stre­disko 

Spišské osvetové stredisko v spo­lupráci s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny Spišská Nová Ves pripravila vernisáž regionálnej výtvarnej súťaže „Detstvo bez násilia“. Do súťaže sa zapojili materské a základné školy v okrese Spišská Nová Ves a Gelnica, pričom súťaž prebiehala v troch kategóriách. Celkovo prispeli žiaci do súťaže 104 prácami. Výstava bude sprístupnená vo foyer Spišského osvetového strediska do 3. novembra.

Viva il Canto

4. a 5. októbra 2019, Koncertná sála Reduty

V strede pracovného týždňa sa bude konať 4. ročník celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky speváckych zborov. V koncertnej sále Reduty sa predstaví 8 dospelých neprofesionálnych speváckych zborov a vokálne zoskupenia zo Slovenska. Jednotlivé vystúpenia bude hodnotiť 5-členná odborná porota, následne súčasťou bude hodnotiaci seminár za účasti vedúcich a dirigentov zborov. Slávnostné vyhlásenie výsledkov a odovzdanie cien sa uskutoční 5. októbra 2019 o 19:00 hod. v Koncertnej sále Reduty v Spišskej Novej Vsi.

Krásne je v Tatrách

4. októbra 2019 o 19:00 , Spišské divadlo

Keď sa v Tatrách náhodou stretnú mafiáni s ministrom vnútra, vzniká neuveriteľná komédia omylov. V piatok večer si budeme môcť užiť na doskách Spišského divadla komédiu, ktorá mala len pred pár dňami premiéru.

KineDok: Futbal nekonečno

5. októbra 2019 o 18:00, Čajovňa Alchýmka

KineDok v rámci ročníka 2019 prezentu­je výber 14 filmov z najzau­jímavejších európskych dokumentov sústreďujúcich sa na malé i veľké dejiny a témy, ktorými žijeme. V sobotu podvečer si môžete pozrieť film s názvom Futbal Nekonečno.

Fly me to the moon

5. októbra 2019 o 19:00, divadlo Kontra

Čierna komédia o dvoch opatrovateľkách, ktoré vedia odolať všetkému, okrem pokušeniu a malých rozhodnutiach, ktoré majú veľké následky. Prvé uvedenie na Slovensku od autorky mega úspešného titulu „Kamene vo vreckách“, ktorý sa hral v Kontre viac ako 10 rokov. 

Lekárom proti svojej vôli

5. októbra 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Výbornú francúzsku komédiu sršiacu vtipom, sarkazmom a skvelými dialógmi si môžete vychutnať v sobotu v Spišskom divadle. Autor v tejto hre zosmiešňuje zlé ľudské vlastnosti, ako sú: pokrytectvo, chamtivosť, opitosť a nadradenosť. Hlavný hrdina Sganarelle, pod hrozbou ďalšej bitky, musí predstierať, že je lekárom, ktorý dokáže vyliečiť každú chorobu. Má vyliečiť dcéru pána Géronteho, ktorá zrazu onemela, ale to len z toho dôvodu, že ju otec chce vydať proti jej vôli. Potom, čo sa mu chce Géronte štedro odmeniť, sa mu toto povolanie zapáči a chce zostať lekárom už navždy…

Tri prasiatka a vlk

6. októbra 2019 o 16:00 , Spišské divadlo

O troch prasiatkach nielen pre deti, ale aj pre ich rodičov. Ľudová rozprávka trochu inak, plná napätia, dobrodružstiev a pesničiek.  Klasická krochkajúca rozprávka o troch ružových pupkáčoch – Ňafovi, Nifkovi a Ňufke, ktorí na vlastnej prasiatkovskej koži pocítia, že postaviť si domček je oveľa dôležitejšie, ako napchávať sa žaluďmi a leňošiť.

Pán Maznáčik

6. októbra 2019 o 17:00, kino Mier

Pán Maznáčik sa má ako v bavlnke. Všetko sa však zmení, keď sa ocitne na ulici, kde mu nikto pod ňufák neprinesie misku s jedlom. Mladému dievčaťu sa pána Maznáčika síce podarí zachrániť z ulice, avšak dokáže pán Maznáčik žiť už len bežný neluxusný život?

Medzinárodný hudobný festival

6. októbra 2019 o 18:00, Koncertná sieň Reduty

Koncertná sieň Reduty sa zaplní aj v prvú októbrovú nedeľu. Chystá sa tam totiž XXIV. Medzinárodný hudobný festival – Musica Nobilis. Predstaví sa Jana Boušková (harfa) a Tomáš Jánošík ( flauta).

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Vedeli ste? Na Košiarnom briežku sa konala nedávno tradičná akcia pre deti. Kliknite na galériu.

Na Košiarnom briežku lietali šarkany: Boli sme pri tom
28
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM