JAB Krimi

Pohľad, ktorý im vyrazil dych: Ľudia si išli nabrať vodu do studne, objavili mŕtveho muža

Dedina Helcmanovce bola včera na nohách do neskorého večera. V pozore boli záchranné zložky aj obyvatelia dediny. Za všetko mohol veľmi smutný nález.

Ilustračný obrázok k článku Pohľad, ktorý im vyrazil dych: Ľudia si išli nabrať vodu do studne, objavili mŕtveho muža
Zdroj: Dnes24.sk

Miestni obyvatelia si podvečer išli nabrať vodu do verejnej studne. To, čo tam však našli, nečakali a doslova im to vyrazilo dych. V dvanásť metrov hlbokej studni totiž objavili telo muža a to približne vo veku 50 rokov.

Na mieste zasahoval hasiči z Gelnice, ktorí telo muža museli vytiahnuť pomocou trojnožky a navijaka. „Na pomoc sme museli zavolať dvoch lezcov. Jeden bol spustený do studne, aby sme telo mohli vytiahnuť,“ povedal Miroslav Kopáč, veliteľ zásahu.

Obhliadajúci lekár skonštatoval, že muž tam bol asi štyri dni a predbežná obhliadka nevylúčila cudzie zavinenie, preto nariadil súdnu pitvu. Nájdený muž nebol miestny obyvateľ. Predpokladá sa, že by to mohol byť ale niekto z chatárov. Verejnú studňu bežne používali obyvatelia, ako aj chatári. Starosta Helcmanoviec zakázal studňu používať, kým sa Regionálny úrad verejného zdravotníctva nevyjadrí, či je voda v poriadku.

Obhliadajúci lekár upozornil verejnosť, aby v prípade hnačiek či nevoľnosti ihneď vyhľadali svojho lekára.

Zábery z miesta tragédie: Vo verejnej studni našli mŕtvolu muža
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM