JAB Rôzne

Nález, aký určite nečakali: Baby z gymnázia na Školskej sa zachovali naozaj čestne

Tretiačky z gymnázia v Spišskej Novej Vsi sú dôkazom, že aj v dnešnej dobe poctivosť nevymrela.Na brannom našli dosť veľký obnos peňazí. Hádajte čo s nimi spravili?

Ilustračný obrázok k článku Nález, aký určite nečakali: Baby z gymnázia na Školskej sa zachovali naozaj čestne
Foto: Jana Buvalová

Na brannom cvičení na Poráči gymnazistky zaskočil nečakaný nález. Na chatke na, ktorej sa ubytovali našli peniaze. Nešlo o zanedbateľnú čiastku. Ako nám prezradila Júlia na chatke ich bolo jedenásť. „Presúvali sme nábytok. Potiahla som nočný stolík a na zemi ležali len tak eurá. Bolo to 880 eur,“ opísala zážitok Júlia.

„Keď nám ich ukázala neverila som, že sú pravé. Myslela som, že si z nás robí niekto srandu,“ povedala Natália. Osemsto osemdesiat eur v rukách tínedžeriek je dosť veľkým lákadlom. Boli sme zvedaví na reakcie báb po nájdení takej sumy. „Padali rôzne návrhy. Určite sme boli presvedčené, že ich chceme vrátiť tomu, kto ich stratil. Veď, ako by ste sa cítili, keby ste stratili takú sumu,“ opýtala sa Natália.

Študentky zalarmovali triednu učiteľku, aby im pomohla v pátraní po majiteľovi. „Som na moje baby pyšná,“ povedala Tatiana Molitorisová triedna učiteľka. ,,Kým sa nám podarilo zistiť majiteľa padali medzi dievčatami rôzne návrhy,“ prezradila. Podľa slov triednej však boli dievčatá rozhodnuté, že ak by sa pôvodný majiteľ nenašiel peniaze poputujú do nemocnice, alebo do útulku. Triednym sa napokon podarilo zistiť majiteľa. Býval na chatke pred dievčatami. Oslovili sme ho, aby nám povedal reakciu na to, že sa jeho peniaze našli. „Už som ani nedúfal, že ich nájdem. Dievčatám veľmi pekne ďakujem sú špička. Veľmi si to vážim,“ vyjadril sa šťastný majiteľ na adresu dievčat.

Ako nám baby prezradili hoci sa s majiteľom stratenej sumy nestretli nechal im za ochotu takzvané nálezné. Zaujímalo nás, ako s tým naložia. „Určite to pôjde na šminky, alebo novú kabelku, veď sme baby,“ zasmiali sa gymnazistky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM