Marie Melníková Krimi

NÁLEPKOVO: V katastri obce horí les

V obci Nálepkovo, okres Gelnica, už druhý deň hasia požiar.

Operačný dôstojník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Spišskej Novej Vsi pre TASR uviedol, že najprv sa v utorok (27.3.) popoludní chytila tráva v blízkosti obydlí a od nej začala horieť aj neďaleká stodola a dreváreň. Horela tráva v časti obce zvanej Zahájnica.

Hasiči bojovali s požiarom lesa v katastri obce. Podľa operačného dôstojníka tam zasahovali príslušníci HaZZ z Gelnice a Spišskej Novej Vsi spolu s dobrovoľníkmi. Hneď na to začal horieť aj les. Hasiči zasahovali počas celej noci a momentálne sa na požiarovisku menia zmeny. V týchto chvíľach je požiar lesa lokalizovaný a hasiči už dohášajú iba koreňový systém.

Požiar lesa, ktorý v súčasnosti stále likvidujú, by nemal ohrozovať obydlia, horí však starý aj mladý les. Za mladým lesom sú podľa operačného dôstojníka chatky, ale to majú hasiči pod kontrolou.

Okolo deviatej ráno hasiči vyrazili bojovať s prírodným živlom aj do Chrasti nad Hornádom. Ľudia z postihnutých obcí, ale aj hasiči si momentálne želajú asi jediné. Aby mraky nad Spišom priniesli konečne aj dážď.

Text: TASR/ MARIE MELNÍKOVÁ

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM