JAB Kultúra

Najzaujímavejšie akcie aktuálnych dní v Spišskej: Pozrite si ich hneď, aby vám neušli

Prinášame vám naj akcie tohto týždňa v Spišskej podľa nášho výberu. Na ktoré si skočíte?

Ilustračný obrázok k článku Najzaujímavejšie akcie aktuálnych dní v Spišskej: Pozrite si ich hneď, aby vám neušli
Zdroj: Dnes24.sk

Nenávidím

26. augusta 2019 o 19:30, Divadlo Kontra 

Skvelú komédiu, ktorá získala cenu na Kremnických Gagoch si môžete pozrieť dnes večer v Divadle Kontra. Príďte si vypočuť intímnu spoveď Adama Mňaučiaka, frustrovaného inteligenta – lúzra, v tragikomickej monodráme Marka Koterského, poľského špecialistu na šibeničný humor, ostrú satiru a výstižnú kritiku našej každodennosti.

Fajna folklórna fotka – vernisáž

27. august 2019 o 17:00 , Spišské osvetové stredisko

Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi pripravilo vernisáž najlepších fotografií súťaže Fajna Folklórna Fotka, kde si víťazi prevezmú diplomy a ceny. Cieľom súťaže je zdokumentovať život reprezentantov slovenského folklóru a pestrosť ľudových krojov z celého Slovenska. Fotografi mohli zachytiť aj slovenské ľudové zvyky a tradície. Výstavu si môžete pozrieť do 27. septembra.

Hamlet

27. augusta 2019 o 19:30, Divadlo Kontra

Detektívka. Thriller. Romantika. Rodinná psychodráma. Príbeh o dozrievaní na vás čaká v stredu večer v Divadle Kontra. Predstavenie bolo ocenené na mnohých zahraničných festivaloch. 

Galerijná streda

28. augusta 2019 od 9:00 do 19:00, Galéria umelcov Spiša 

Galéria umelcov Spiša pripravila takzvanú Galerijnú stredu, počas ktorej budú sprístupnené všetky expozície a výstavy v exteriéri a interiéri až do 19:00 hod.

Spomienková slávnosť

28. augusta 2019 o 14:00, Radničné námestie, Pamätník osloboditeľov 

Mesto Spišská Nová Ves pozýva pri príležitosti 75. výročia SNP na spomienkovú slávnosť spojenú s kladením vencov. 

FISAIC Medzinárodná železničná filmárska súťaž

28. augusta – 1. septembra 2019, kino Mier

Kino Mier pripravilo pre všetkých priaznivcov filmovej tvorby  Medzinárodnú že­lezničnú filmársku súťaž Film a video FISAIC. Amatérske filmové snímky predstavia železničiari z Belgicka, Nemecka, Francúzska, Česka a Slovenska. Premietanie filmov sa uskutoční v kine Mier.

Lepšejší deň na sídlisku Západ

29. augusta 2019 od 10:00 do 17:00, sídlisko Západ, areál ZŠ Hutnícka 

Príďte sa rozlúčiť s prázdninami a užiť si Lepšejší deň s dobrovoľníkmi z OZ Mladí ľudia a život. V areáli ZŠ na Hutníckej ul. na vás bude čakať:  chill out zóna Klubu mladých, tanečné vystúpenie, workshopy aj športovci z nášho mesta. Skrátka neprídu ani obyvatelia ostatných sídlisk. Lepšejší deň sa bude s rovnakým programom konať v sobotu aj na sídlisku Mier a v nedeľu na sídlisku Tarča. 

Mesiac a magnólie

29. augusta 2019 o 18:00 a 19:30, Divadlo Kontra

Vynikajúca komédia o zákulisí vzniku “Odviate vetrom”, jedného z najslávnejších filmov všetkých čias.  Dokonalé obsadenie, duchaplný humor, briskné dialógy, závratné tempo a neskutočnú zábavu si budete môcť vychutnať vo štvrtok podvečer až dvakrát.  

Ženy on line: Keramické magnetky

30. augusta 2019 od 16:00, Galéria umelcov Spiša 

Tvorivá dielňa zameraná na výrobu keramických magnetiek technikou sgrafito s dekoratívnym námetom a s nasledovným keramickým výpalom sa bude konať v závere pracovného týždňa v Galérii umelcov Spiša.

Fly me to the moon

1. septembra 2019 o 17:00, Divadlo Kontra

Čierna komédia o dvoch opatrovateľkách, ktoré vedia odolať všetkému, okrem pokušeniu a malých rozhodnutiach, ktoré majú veľké následky. Prvé uvedenie na Slovensku od autorky mega úspešného titulu „Kamene vo vreckách“, ktorý sa hral v Kontre viac ako 10 rokov. 

Labková patrola

1. septembra 2019 o 17:00, kino Mier

Chlapec Ryder a jeho psí záchranársky tím predstavia výnimočné dlhé epizódy, v ktorých bude mať svoje miesto a dôležitú úlohu každý z členov skupiny a jeho zvláštne schopnosti. Teda požiarnik Marshall, technik Rubble, policajt Chase, mechanik Rocky, vodný záchranár Zuma i letecká záchranárka Skye. Labková patrola má vždy správny smer a vždy nájde riešenie. Nech sa stane čokoľvek, Ryder a labkový tím nakoniec vždy zachránia situáciu.

V Spišskej sa konalo tradičné podujatie. Kliknite na fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

FOTOREPORTÁŽ: V Spišskej sa počas dvoch dní konalo tradičné podujatie
36
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM