JAB Rôzne

Najvyhľadávanejšie miesta Slovákov na Google? Spišský Hrad aj Slovenský Raj v Top 3!

Vyhľadávač Google pozná väčšina používateľov internetu. Firma pravidelne zverejňuje rebríčky najvyhľadávanejších slov, ktoré do vyhľadávacieho políčka zadali samotní užívatelia služby. Internetový gigant Google prezradil, o ktoré miesta na Slovensku je najväčší záujem.

Ilustračný obrázok k článku Najvyhľadávanejšie miesta Slovákov na Google? Spišský Hrad aj Slovenský Raj v Top 3!
Zdroj: TASR

Bez internetu si dnes nedokážeme predstaviť život. Na globálnej počítačovej sieti nakupujeme, inšpirujeme sa, vyhľadávame recepty a komunikujeme s priateľmi. Internet sa stal obľúbeným miestom pri plánovaní výletov. Svoje o tom vie aj internetový gigant Google, ktorý záujemcom o cestovanie poskytuje svoje mapy a panoramatickú službu Street View.

Stále viac užívateľov internetu vyhľadáva svoju cieľovú destináciu práve cez obľúbený vyhľadávač. „Internet je dôležitým nástrojom rozvoja turizmu a Slováci ho využívajú v plnej miere, čo potvrdzuje štatistika, že iba 2% Slovákov vyhľadáva a nakupuje hotelové pobyty bez použitia internetu. Na druhej strane až 95% vyhľadáva informácie o hotelových pobytoch online. Keď sa Slováci rozhodujú, kam vycestovať, jediným ďalším relevantným zdrojom informácií mimo internetu sú odporúčania rodiny, priateľov a známych (38%),“ informuje Google Slovensko.

Firma priniesla zaujímavé údaje. Aké cieľové destinácie vyhľadávajú Slováci najčastejšie? Google zverejnil rebríčky v kategóriách „prírodné krásy a kultúrne pamiatky“, „zábava a oddych“ a „najpopulárnejšie Street View zábery Slovenska v špeciálnych zbierkach na Mapách Google".

Práve v kategórii prírodné krásy a kultúrne pamiatky zabodovali dve miesta typické pre Spiš. Najvyhľadávanejším miestom na Slovensku v tejto kategórii sa stal Spišský hrad. Za ním sa umiestil Bojnický zámok a na treťom mieste skončil Slovenský raj.

Najpopulárnejšími zábermi v službe Street View sa stalo Popradské pleso, Aquapark Tatralandia a Vysoké Tatry. Spišský hrad skončil v tejto kategórii na šiestom mieste. Najvyhľadávanejšou destináciou v kategórii „zábava a oddych“ sa stala Tatralandia, Letisko M. R. Štefánika a tretia skončila Jasná Nízke Tatry.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM