JAB Rôzne

Najväčšia návštevnosť v histórii: V novoveskej zoo majú dôvod na radosť

Novoveská zoo sa môže radovať. Z roka na rok láka čoraz viac návštevníkov. Tento rok je už teraz rekordný.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšia návštevnosť v histórii: V novoveskej zoo majú dôvod na radosť
Zdroj: ZOO SNV

Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi ukončila svoju sezónu počas uplynulého víkendu, keď sa s návštevníkmi rozlúčila už tradičným podujatím – takzvanou Strašidelnou nocou. Nás však zaujímalo, ako to vyzerá s tohtoročnou návštevnosťou tejto najmenšej zoo na Slovensku.

Ako povedala pre Spišskú 24 riaditeľka spomínanej zoo Jana Dzuriková, k 20. októbru 2018 bol počet návštevníkov 117 045, čo je už teraz rekordné číslo v celej histórii tejto zoologickej záhrady.

„V porovnaní s minulým rokom bolo k 31. októbru 111 563 ľudí, čiže hoci ešte mesiac neskončil, už máme tento rok 5 482 ľudí viac. V roku 2017 navštívilo našu zoo 111 907 ľudí,“ priblížila.

Medzi najsilnejšie dni podľa jej slov patril 1. máj a prázdninové slnečné víkendy. Tento rok to bol aj deň, keď sa v zoologickej predávala nulová eurobankovka. „Silnejšie, čo sa týka návštevnosti, boli tento rok aj letné mesiace. V júli sme zaznamenali 30 298 návštevníkov a v auguste 24 301,“ ozrejmila s tým, že návštevníci prišli zo všetkých kútov Slovenska.

Zoologická záhrada je od 21. októbra síce zatvorená, ale milovníci zvierat neprídu skrátka, pretože pavilón Aquaterra je otvorený celoročne. „V budove pavilónu Aquaterra je aj Zoo shop a centrum environmentálnej výchovy, kde robíme prezentácie a rôzne aktivity pre deti. Okrem iného je novinkou aj prírodovedný krúžok pre deti do 10 rokov, ktorý bude prebiehať každý druhý štvrtok v mesiaci,“ doplnila Dzuriková.

V zoologickej záhrade pribudlo tento rok aj nové pódium a šatne, ktoré slúžia na realizáciu kultúrno-osvetových podujatí. „Na pláne je ešte vybudovať hľadisko, aby naši návštevníci pri podujatiach mali maximálny komfort,“ uzavrela riaditeľka novoveskej zoo.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM