Správy

Najväčší zamestnávateľ v spišskom regióne musí obmedziť výrobu: Stane sa tak už v júni

Musí sa v posledných mesiacoch vyrovnávať s nepravidelnými dodávkami materiálu a súčiastok podobne ako veľká časť európskych priemyselných podnikov.

Ilustračný obrázok k článku Najväčší zamestnávateľ v spišskom regióne musí obmedziť výrobu: Stane sa tak už v júni
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Výrobca chladiarenských kompresorov a kondenzačných jednotiek Embraco Slovakia pôsobiaci v Spišskej Novej Vsi obmedzí začiatkom júna výrobu. Dôvodom sú problémy s plynulosťou logistických tokov z Ázie do Európy. Pre Tasr to potvrdilo vedenie spoločnosti.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Ako informovalo, najväčší zamestnávateľ v spišskom regióne sa musí v posledných mesiacoch vyrovnávať s nepravidelnými dodávkami materiálu a súčiastok podobne ako veľká časť európskych priemyselných podnikov.

Žiadosť o kompenzáciu

Ďalším faktorom na obmedzenie výroby minimálne na 1. júna má byť aktuálna preťaženosť európskych námorných prístavov.

„Vzhľadom na túto situáciu, ktorú nemôžeme ovplyvniť, budeme podobne ako v prípade odstávok spôsobených vojnou na Ukrajine žiadať Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny o kompenzáciu v rámci kurzarbeitu, teda zákona o podpore v čase skrátenej práce,“ avizuje riaditeľ spoločnosti Tomáš Kandra s tým, že zamestnanci dostanú za neodpracované hodiny náhradu mzdy v zmysle platnej kolektívnej zmluvy.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM