JAB Rôzne

Najstaršie gymnázium na celom východe oslavuje: Školský rok známej školy v Spišskej bude výnimočný!

Tento školský rok sa novoveské gymnázium na Školskej bude niesť v znamení 150 výročia. Veľkolepé výročie zakončí slávnostná akadémia. Na čo všetko sa môžu nielen študenti tešiť ?

Ilustračný obrázok k článku Najstaršie gymnázium na celom východe oslavuje: Školský rok známej školy v Spišskej bude výnimočný!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nám prezradil Jozef Kačenga, riaditeľ gymnázia na Školskej, školský rok 2015/2016 bude výnimočný. Gymnázium oslavuje ako najstaršie gymnázium na východnom Slovensku 150 rokov.

Celoročné oslavy

„Oslavy začnú už v októbri, veľkým medzinárodným workshopom za účasti približne sto študentov z partnerských škôl z Poľska, Maďarska, Nemecka a Česka. Workshop bude venovaný enviromentálnej výchove a je zakončením projektu – zelená stromom, kde sa žiaci podieľali na výsadbe stromov v areáli školy,“ ozrejmil riaditeľ gymnázia.

Ako ďalej povedal, 150 výročie sa bude niesť aj v znamení besied, ktoré budú trvať až do marca. Podľa jeho slov hosťami budú bývalí absolventi gymnázia, ktorí by mali súčasným študentom priblížiť svoju kariéru a motivovať ich, ako sa presadiť a uspieť v dnešnom svete. Oslavy vyvrcholia slávnostnou akadémiou, ktorá sa bude konať 11.marca 2016 v Spišskom divadle.

Divadelná hra

Súčasťou akadémie bude aj krst druhej knihy o súčasnosti gymnázia a oprášenie divadelnej hry s názvom Novoveskí študenti, ktorá sa hrala pred 50 rokmi na oslavách storočnice gymnázia.

„12.marca bude na našom gymnáziu prebiehať veľký deň otvorených dverí, kedy si môžu prísť všetci absolventi gymnázia prísť k nám pozrieť školu, posedieť a zaspomínať na svoje školské časy,“ doplnil riaditeľ s tým, že zároveň prebehne krst aj ďalšej zaujímavej knihy. Kniha bude obsahovať veselé príhody, výroky a brepty študentov a učiteľov oranžového gymnázia.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM