Miroslav Pomajdík Správy

Nájomné byty vo vlastníctve mesta? Obsadených je 99 %, došlo aj na vysťahovanie neplatičov!

Veľkým novodobým problémom je dostupnosť bytov pre mladé rodiny. Mestá riešia túto situáciu aj výstavbou nájomných bytov. Zisťovali sme, aká je situácia v Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Nájomné byty vo vlastníctve mesta? Obsadených je 99 %, došlo aj na vysťahovanie neplatičov!
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto vlastní 432 nájomných bytov a ich obsadenosť je momentálne na 99%. Ako sme boli informovaní, neobsadený byt je len od času jeho uvoľnenia, do rozhodnutia najbližšej komisie, ktorá navrhuje jeho pridelenie. „Všeobecne záväzné nariadenie č. 4/2007 určuje podmienky postupu pri prenajímaní bytov v bytových domoch, ktoré sú vlastníctvom mesta Spišská Nová Ves. Momentálne má mesto približne 7 dočasne voľných bytov,” informovala Edita Sýkorová z Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi.

Mesto v blízkej dobe nerozmýšľa s rozšírením, či výstavbou nájomných bytov. Nájom sa v týchto bytoch pohybuje nasledovne. Garsónky na Fabíniho ulici mesačne 22 eur + služby podľa počtu osôb. Jednoizbový byt v Panoráme 23 eur + služby podľa počtu osôb a dvojizbový byt v tom istom komplexe 33 eur + služby podľa počtu osôb. V minulom roku muselo mesto prikročiť k vysťahovaniu neplatičov v troch prípadoch. Tento rok sú rozpracované ďalšie návrhy na vysťahovanie niekoľkých neplatičov.

V tomto roku bol nájomný byt mesta pridelený 13 žiadateľom a ďalších 37 čakateľov čaká na svoj byt v poradovníku. „Mestské nájomné byty sa nachádzajú na ul. Potočná, ul. Lesná, ul. Medza, ul. J. Fabiniho, ul. Levočská, ul. Filinského cesta, ul. Námestie SNP 1, ul. Slovenská, ul. Gorazdova, ul. P. Jilemnického, ul. Tkáčska,” dodala Edita Sýkorová. Mesto preinvestovalo na opravy a údržbu bytového fondu v roku 2012– 56 559 eur a v roku 2013 už takmer 40 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM