Rôzne

Nájomné byty v Levoči? Desiatky z nich sú v takom stave, že sa nedajú užívať!

Aj keď Levoča vlastní nájomné byty, nie všetky sú použiteľné. Z viac ako 200 je skoro štyridsiatka v zlom technickom stave. Mesto o výstavbe nových nájomných bytov neuvažuje.

Ilustračný obrázok k článku Nájomné byty v Levoči? Desiatky z nich sú v takom stave, že sa nedajú užívať!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V správe mesta Levoča je v súčasnosti 223 nájomných bytov, takmer štyri desiatky z nich však nie sú užívaniaschopné. „Je to kvôli ich zlému technickému stavu a z toho vyplývajúcej potreby vykonania rozsiahlych rekonštrukčných prác," zdôvodnil vedúci majetkového oddelenia na Mestskom úrade v Levoči Martin Drahomirecký.

Dopyt po mestských nájomných bytoch je podľa neho premenlivý. Obsadených nájomníkmi je momentálne 185 bytov, jeden je voľný. „K dnešnému dňu mesto Levoča eviduje 54 žiadostí o pridelenie mestského nájomného bytu, v žiadnom prípade teda nedokážeme uspokojiť všetkých žiadateľov," konštatoval Drahomirecký s tým, že o pridelení mestského nájomného bytu rozhoduje uznesením Mestské zastupiteľstvo.

V Levoči je však mnoho neobsadených bytov v súkromnom vlastníctve, tie sú však prevažne ponúkané na predaj, nie na prenájom. Väčšie množstvo takýchto nevyužívaných súkromných bytov je podľa Drahomireckého najmä v historickom centre Levoče.

Naposledy v roku 2014 samospráva v spolupráci so súkromným investorom odovzdala do užívania 24 nových mestských nájomných bytov v bytovom dome na Potočnej ulici. „V najbližšom období mesto Levoča neuvažuje nad výstavbou ďalších mestských nájomných bytov, keďže veľká časť žiadateľov nespĺňa podmienky na pridelenie bytu," dodal Drahomirecký.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM