JAB Správy

Najmenší pacienti získajú v nemocnici väčší komfort: Takto sa po novom zmení detské oddelenie

Dobrá správa pre pacientov detského oddelenia. Vďaka modernizácii sa môžu tešiť na väčší komfort počas hospitalizácie. Renovácia bude prebiehať počas prevádzky.

Ilustračný obrázok k článku Najmenší pacienti získajú v nemocnici väčší komfort: Takto sa po novom zmení detské oddelenie
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď pobyt v nemocnici nikto z nás veľmi nevyhľadáva, niekedy je to nevyhnutné. Ťažko to znášajú najmä tí najmenší.

Modernizácia za viac ako 2 tisíc

Preto sa vedenie nemocnice v Krompachoch rozhodlo spríjemniť pobyt v nemocnici najmladším pacientom aj rekonštrukciou detského oddelenia. Ako nás informovala Marta Csergeová hovorkyňa spoločnosti AGEL SK a.s., v pondelok sa začalo s rekonštrukciou sociálnych zariadení na detskom oddelení, čím dôjde k zmene celkového vzhľadu.

„Vďaka modernizácii za viac ako 2 tisíc eur sa pacienti môžu tešiť na celkom nové sociálne zariadenia s rozšíreným bezbariérovým vstupom, na nadštandardnej izbe s novým sprchovým kútom, čím získajú väčší komfort,“ doplnila Csergeová s tým, že renováciou prejde aj sociálne zariadenie pre personál oddelenia, čím sa im zlepšia pracovné podmienky. Počas modernizácie nebude zdravotná starostlivosť žiadnym zásadným spôsobom redukovaná.

Zvýšený komfort pre celé oddelenie

V rámci rekonštrukcie dôjde podľa jej slov k vymurovaniu nových priečok, k výmene dlažby, kde bude zriadená kúpeľňa s hygienickým zariadením pre matky s deťmi, toalety pre deti. Na nadštandardnej izbe detského oddelenia bude osadený kazetový strop so svietidlami, dôjde k obnoveniu stien a k výmene sprchovacieho kúta. Taktiež dôjde k renovácii upratovacej a sanitárnej miestnosti pre zamestnancov oddelenia, ktoré budú obložené keramickým obkladom a dlažbou.

Sanitárne vybavenie bude vymenené za nové a taktiež bude osadený kazetový strop so svietidlami, čím sa zníži únik tepla. Nakoniec bude celé oddelenie vymaľované. „K tomuto kroku sme sa rozhodli z dôvodu zvýšenia komfortu pre najmenších pacientov, ako aj pre lekárov a ostatných zamestnancov oddelenia. Celá táto rekonštrukcia a výmena znamená pre našu nemocnicu ďalší krok k väčšej spokojnosti našich pacientov,“ uviedol konateľ nemocnice Miroslav Kraus.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM