JAB Kultúra

Naj podujatia v Spišskej, ktoré prinesie týždeň. Toto si poznačte do mobilov a kalendárov

Nový týždeň je tu. Vybrali sme naj akcie, ktoré ponúkne v našom meste. Zoznámte sa s nimi bližšie!

Ilustračný obrázok k článku Naj podujatia v Spišskej, ktoré prinesie týždeň. Toto si poznačte do mobilov a kalendárov
Zdroj: Dnes24.sk

Princezná a dráčik

16. júla 2019 o 10:00, kino Mier

Dopoludňajšie prázdninové premietanie. Keď sa princezná Barbara prechádza tajnými komnatami zámku, nájde čarovnú knihu. Začne v nej listovať a kniha ju prenesie do krajiny zázrakov, kde zažije neuveriteľné dobrodružstvá a stretne čarovné, rozprávkové bytosti. Barbara sa tu spriatelí s roztomilým dráčikom, s ktorým sa vyberú na dobrodružnú cestu – nájsť kúzelné zrkadlo.

Davey by to tak chcel

16. júla 2019 o 19:30, Divadlo Kontra

Čierna komédia o dvoch opatrovateľkách, ktoré vedia odolať všetkému, okrem pokušeniu a malých rozhodnutiach, ktoré majú veľké následky. Prvé uvedenie na Slovensku od autorky megaúspešného titulu „Kamene vo vreckách“, ktorý sa hral v Kontre viac ako 10 rokov.

64. Spišský trh

18. – 21. júla 2019, centrum mesta 

Štvordňové podujatie, ktoré väčšina z nás očakáva s potešením odštartuje už tento štvrtok. Spišský trh bude mať v tomto roku už 64 rokov a okrem niekoľkých stoviek stánkov, atrakcií či jedla ponúkne domácim aj cezpoľným návštevníkom bohatý kultúrny program.

Výstava kaktusov, sukulentov a bonsajov

18. – 21. júla 2019,  Dom Matice slovenskej

OZ Klub kaktusárov Spišská Nová Ves pripravil už 24. ročník výstavy kaktusov, sukulentov a bonsajov  Počas výstavy je zabezpečený predaj prebytkov a poradenská služba v oblasti pestovania rastlín. Výstavu si môžete pozrieť denne od od 9:00 do 17:00 hod (v nedeľu 21. júla od 9:00 do 12:00 hod).

Spiš Expo

19. – 21. 7. 2019 od 10:00, športová hala

52. ročník nízkonákladovej ce­loslovenskej výs­tavy stavebníctva a bývania s medzinárodnou účasťou patrí k sprievodnému podujatiu Spišského trhu. Tento rok sa jeho návštevníci môžu tešiť na komoditné zameranie:  Postav dom (stavebníctvo, materiály, stroje, TZB), Domov a vkus (nábytok, doplnky, bytový textil), Domov a žena (textil, odevy, kozmetika, doplnky), Dvor a záhrada (okrasné rastliny, záhradné prvky) a Autoparáda (spišský autosalón, autodoplnky). Výstava bude každý deň od 10:00.

Memoriál Alexandra Nagya

20. júla 2019 od 9:00, Futbalový štadión

9. ročník Memoriálu A. Nagya vo futbale bývalých hráčov za účasti Nowy Sacz (Poľsko), Poprad, Lipany a Spišská Nová Ves.

KineDok: Posledný autoportrét

20. júla 2019 o 18:00, Čajovňa Alchýmka

Známy slovenský dokumentarista po dlhých rokoch tvorivej (ne)absencie dokončil nový film. Na prvý pohľad, ako inak, dokument. Čo však nie je celkom pravda. Marek Kuboš sa v tomto umeleckom hybride pokúsil o netradičnú sebareflexiu – ako umelca, syna, ale tiež obyčajného človeka. Prostredníctvom svojich dokončených, ale aj nezrealizovaných diel predstavuje ojedinelú úprimnú spoveď o tom, prečo veľmi vážne rozmýšľa nad ukončením na poli autorského dokumentu.

Loli Paradička / špeciálne premietanie

20. júla 2019 o 18:15, Multikino Ster Century Cinemas

Špeciálne premietanie filmu Loli Paradička – film predstaví samotný režisér a herec Richard Staviarsky. Východ, láska, peňeži -
romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života.

Zlatý vek gitary

21. júla 2019 od 16:30, Kostol sv. Panny Márie Fatimskej, Ferčekovce

Nedeľné popoludnie spestrí obyvateľom či návštevníkom mestskej časti Ferčekovce zaujímavý koncert. Účinkujú: Michaela Kušteková – soprán, Matúš Šimko – tenor , Dominika Regešová – flauta , Adam Szendrei – husle a Jakub Mitrík – romantická gitara.

Leví kráľ

21. júla 2019 o 17:00, kino Mier

Snímok Leví kráľ sa odohráva v africkej savane, kde sa narodil panovník všetkého živého. Malý leví princ Simba zbožňuje svojho otca, levieho kráľa Mufasu, a pripravuje sa na svoju budúcu vládu. Avšak nie všetci sa z malého Simbu radujú. Mufasov brat Scar, pôvodný následník trónu, spriada svoje vlastné, temné plány. Súboj o leviu skalu skončí Simbovým vyhnanstvom. Za pomoci dvoch nových priateľov musí dospieť a stať sa tým, kým je mu súdené byť.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zaregistrovali ste prvú knižnú búdku v mestskom parku? Zábery z jej slávnostného uvedenia nájdete v priloženej galérii.

OBRAZOM: V Spišskej Novej Vsi slávnostne otvorili prvú knižnú búdku
19
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM