JAB Kultúra

Naj akcie posledného marcového týždňa v Spišskej: Vyberajte z našich tipov

Posledný marcový týždeň je pred nami. A toto sú podľa nás najzaujímavejšie podujatia, ktoré ponúkne v Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Naj akcie posledného marcového týždňa v Spišskej: Vyberajte z našich tipov
Zdroj: Dnes24.sk

Jarný koncert ZUŠ

26. marca 2019 o 17:00, Základná umelecká škola

Základná umelecká škola v Spišskej Novej Vsi pripravila pre milovníkov umenia jarný koncert spojený s výstavou, ktoré sa uskutočnia v priestoroch školy od 17:00 hod.

Z rozprávky do rozprávky

27. marca 2019 od 9:00, Spišské divadlo

Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi pripravilo v spolupráci so Spišským divadlom regionálnu súťažnú prehliadku detskej dramatickej tvorivosti „Z rozprávky do rozprávky“. Na divadelných doskách sa predstavia deti z dramatických krúžkov fungujúcich popri základných školách a na základných umeleckých školách v okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica.

Cestovateľský festival Cestou necestou

27. marca 2019 o 17:30, kino Mier

Cestovateľský festival Cestou necestou motivuje ľudí cestovať na všetky svetové strany a spoznávať nepoznané. Veríte, že sa dá Thajsko precestovať za cenu dovolenky v Európe? Ako zvládli tri Slovenky 3000 kilometrovú cestu okolo Islandu? Dozviete sa v kine Mier.

Villa Nova Photo / vernisáž

28. marca 2019 o 16:30, Spišské osvetové stredisko

Vernisáž regionálneho kola celoslovenskej fotografickej súťaže AMFO 2019. Výstava predstavuje najlepšie prihlásené fotografie neprofesionálnych autorov. Osemnásť priaznivcov fotografie sa rozhodlo zapojiť do súťaže so 157 fotografiami a ukázať svet tak, ako ho zachytili cez hľadáčik fotoaparátu. Do výstavnej kolekcie vybrala porota iba 54 fotografií. V tomto ročníku dominovala jednoznačne farebná fotografia.

Manželské hry

29. marca 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Každá palica má dva konce – aj palica manželskej nevery. Dej sa odohráva počas navonok pokojného večierka dvoch partnerských dvojíc. Komické situácie zo začiatku hry sa začínajú meniť na dramatické v okamihu, kedy vychádza najavo, že títo štyria ľudia sú poprepletaní radom rozličných vzťahov, ktoré doteraz neboli verejné a známe ich partnerom…

Ľadové peklo

30. marca 2019 o 19:00, kino Mier

Muž z havarovaného lietadla uviazne v Arktíde, nepriaznivej a opustenej ľadovej pustatine, kde bojuje o svoje prežitie. Postupne sa ale naučil ako bojovať so zimou a víchricami, ako byť ostražitý voči ľadovým medveďom a ako si uloviť potravu… Nečakaná udalosť ho však prinúti vyraziť na dlhú a nebezpečnú expedíciu, ktorá rozhodne o jeho prežití.

Reštavrácia

30. marca 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Brilantnú komédia o tom, že aj vo voľbách na konci bič plieska si budete môcť vychutnať v poslednú marcovú sobotu. Príbeh je založený na súperení rodinných klanov a hlavnými kandidátmi v boji na post vicišpána sú Adam Bešeňovský a Ján Potocký. V inscenácii zažijete okrem vtipných dialógov a komických situácií aj množstvo zábavy – spevy, tance a všeobecné veselie.

Nedeľný kreatívny ateliér

31. marca 2019 o 13:00, Galéria umelcov Spiša

Tvorivú dielňu pre rodiny s deťmi zameranú na výrobu dekoratívnej výzdoby s jarnými motívmi preškrabávaním ihlou a rytím rydlami do farebnej sadrovej dlaždice si môžete užiť aj v posledný marcový deň.

Tri prasiatka a vlk

31. marca 2019 o 16:00, Spišské divadlo

O troch prasiatkach nielen pre deti, ale aj pre ich rodičov. Ľudovú rozprávku trochu inak, plnú napätia, dobrodružstiev a pesničiek uvedie Spišské divadlo v nedeľu popoludní.

Verejné korčuľovanie

31. marca 2019 o 17:30, zimný štadión

Počas víkendu môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v nedeľu podvečer.

A viete, že v koncertnej sále Reduty si nedávno zmerali sily kaderníčky a vizážistky? Zábery zo súťaže nájdete v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBJEKTÍVOM: V Spišskej prebehla súťaž v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike
35
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM