Miroslav Pomajdík Krimi

Náhodná kontrola s nečakaným výsledkom: Vodič šoféroval napriek zákazu a s toľkoto promile

Spišskonovoveskí policajti pri bežnej kontrole zastavili vodiča z Olcnavy (46), ktorý šoféroval auto značky Škoda Felícia. A to podľa polície aj napriek tomu, že mu bol odobraný vodičský preukaz a ešte bol aj pod vplyvom alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Náhodná kontrola s nečakaným výsledkom: Vodič šoféroval napriek zákazu a s toľkoto promile
Zdroj: Webnoviny.sk

Muža zastavili v pondelok o 23:00 na ulici Osloboditeľov v obci Olcnava. „Vodič pri spozorovaní motorizovanej hliadky Policajného zboru s vozidlom zastavil. Policajti pristúpili k vodičovi a vyzvali ho k predloženiu dokladov potrebných pre vedenie motorového vozidla. Pri kontrole sa vodič priznal, že vodičský preukaz mu bol zadržaný. Následne sa podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu namerali 0,96 mg/l alkoholu v dychu (2,00 promile),“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Alexander Szabó.

Vodičovi bol už pred tým uložený zákaz Okresným súdom v Spišskej Novej Vsi sadnúť si za volant na dobu 18 mesiacov. Zákaz mu mal vypršať 22. februára 2014. Teraz čelí obvineniu z prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia, za čo mu hrozí v prípade dokázania viny dvojročné väzenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM