JAB Krimi

Nad týmto vám zostane rozum stáť: Neuveriteľné, čo niekto nakládol na železničnú trať na Spiši!

Tak nad týmto už zostáva rozum stáť. Vandali na Spiši sa nezastavia asi pred ničím. Prečítajte si, čo všetko niekto dokázal poukladať na železničnú trať!

Ilustračný obrázok k článku Nad týmto vám zostane rozum stáť: Neuveriteľné, čo niekto nakládol na železničnú trať na Spiši!
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa Železníc SR Martina Pavlíková v uplynulých dňoch sa na tratiach železníc odohralo viacero prípadov, keď sa ľudia neoprávnene pohybovali v koľajisku. Železnice pritom potrápili aj vandali. Len nedávno sme vás informovali, že napríklad ktosi na Spiši hádzal do idúceho vlaku skaly.

Vandali však vystrájajú aj tak, že na trať poukladajú predmety, ktoré tam v žiadnom prípade nemajú čo hľadať. Najzávažnejší takýto prípad, ktorý nahlásil rušňovodič rýchlika, sa v priebehu uplynulého týždňa stal na trati Margecany – Krompachy. Ako povedala M. Pavlíková, následkom tohto závažného ohrozenia nielen životov, ale aj plynulosti železničnej dopravy, meškali tri vlaky 35 minút.

„Rušňovodič vlaku R 609 ohlásil kamene, skaly, kusy betónových poklopov, konáre a kmene stromov poukladané medzi koľajnicovými pásmi a na hlavách koľajníc 2. traťovej koľaje,“ ozrejmila Pavlíková s tým, že súčasne cestujúci vlaku Os 7827, ktorí vystúpili Margecanoch, ohlásili výpravcovi osoby pri železničnej trati, ktoré hádzali kamene do idúceho vlaku.

„K zraneniu cestujúcich ani vlakového personálu našťastie nedošlo,“ uzavrela hovorkyňa. Prípad bol podľa jej slov nahlásený. Šetria ho muži zákona.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM