Miroslav Pomajdík Basketbal

Nabitý víkend našich basketbalistiek: Zahájenie extraligy aj premiéra v Stredoeurópskej lige

Spišiačky sa predstavili v 1. kole slovenskej extraligy na palubovke Cassovie Košice, kde predviedli vynikajúcu hru. O niečo horšie to už však bolo v 1. kole Stredoeurópskej ligy, kde nestačili na dobre hrajúce basketbalistky z Piešťan.

Ilustračný obrázok k článku Nabitý víkend našich basketbalistiek: Zahájenie extraligy aj premiéra v Stredoeurópskej lige
Zdroj: TASR

Naše basketbalistky čakal nabitý víkend, počas ktorého sa predstavili v sobotu v prvom extraligovom zápase v domácej súťaži a v nedeľu odohrali premiérový zápas v Stredoeuróp­skej lige.

Zahájenie domácej extraligy: Cassovia Košice – ŠKBD Rücon Spišská Nová Ves

Prvá štvrtina bola vyrovnaná na oboch stranách, no po druhej štvrtine viedli Spišiačky o 13 bodov. Ďalší priebeh zápasu mali už po celý čas pevne vo svojich rukách basketbalistky zo Spišskej. Výborný výkon podala v drese Rüconu švédska pivotka Holmqvistová, ktorá zaznamenala 31 bodov.

„Zápas mal typické znaky úvodu sezóny. My sme však nič nepodcenili a som rád, že sme do ligy vstúpili víťazne. Šancu dostali prevažne mladé baby. Pre zranenie nám pod košom chýbalo duo Palušná – Šurkusová,“ povedal generálny manažér Rüconu SNV Róbert Šimkuľák

Cassovia Košice – ŠKBD Rücon Spišská Nová Ves: 67 – 82 (17 : 17, 6 : 19, 20 : 23, 24 : 23)

SOUŽ KOŠICE: Ivančáková 19, Migová 9, N. Nedoroščíková 5, Filičková 4, Tomková 0, ( Jassová 11, Timková 6, Jurčišinová 5, Desiatniková 4, Jacková 2,, P. Nedoroščíková 2, Krištofová 0).Tréner: L. Šosták.

ŠKBD RÜCON: Holmqvistová 31, Whitcombová 10, Mackulínová 10,Slimáková 6, Beňušková 5, (Vajnerová 6, O’rourkeová 6, Zatloukalová 5, Reháková 3 ).Tréner: D. Demečko

Rozhodovali: Brziak, Kovalčík a Kiss,
Divákov: 150
Štvrtiny: 17:17, 6:19, 20:23, 24:23.

Premiéra v Stredoeurópskej lige: Spišská Nová Ves – Piešťany

Čajky z Piešťan predviedli úžasne ľahkú hru, čo bolo v ostrom kontraste s ťažkopádnym výkonom spišskonovoveských basketbalistiek, ktoré v úvode nedokázali dlhé tri minúty trafiť ani kôš. Po polčase viedli Piešťany o 19 bodov.

Sympatický výkon predviedlo duo Palušná- Whitcombová, ku ktorým sa po polčase pridala aj Holmqvistová. Spišiačky sa začali pomaly doťahovať na svoje súperky a v 34. minúte bol rozdiel o 12 bodov. Zázrak sa však nekonal a aj vďaka zlému streleckému výkonu domácich dievčat, bol záver hry už pevne v rukách Čajok.

„Všetko v tomto zápase sa odvíjalo od nevydareného úvodu. Tri a pol minúty sme sa netrafili do koša, razom sme prehrávali 0 : 6. Dievčatám som prízvukoval, že úvod nesmieme prespať a presne to sa stalo. Následne sme sa už nedostali do rytmu a trápili sa celý zápas. Na chvíľu sme v poslednej štvrtine zdvihli hlavy, priblížili sa na rozdiel 12 bodov, potom sme však stratili kontroverznú loptu, Čajky dali trojku a bolo po zápase. Súperovi však gratulujem, hral ozaj dobre a víťazstvo si zaslúžil.Veľké problémy nám robila naša minuloročná kapitánka Stehlíková, ktorá nám nastrieľala 26 bodov. Hráčky sme mali rozobrané, viem kde sa stala chyba, s babami o tom budem diskutovať. Je len začiatok sezóny, verím, že sa náš prejav bude len zlepšovať. Vďaka divákom, že prišli a povzbudzovali až do konca,” skonštatoval tréner Spišskej Dávid Demečko.

Spišská Nová Ves – Piešťany: 53 : 80 (11 : 20, 23 : 42, 39 : 54)

ŠKBD RÜCON: Holmqvistová 18, Palušná 15, Whitcombová 11, Slimáková 5, Beňušková 0 ( O´Rourkeová 4, Zatloukalová 0, Mackulínová 0, Reháková 0) Tréner: D. Demečko.

ČAJKY : Stehlíková 26, Krč –Turbová 12, Bartoňová 12, Páleníková 11, Bartánusová 2 ( Fabiánová 9, Dudášová 6, Zentková 2, Pilátová 0) Tréner : M. Pospíšil

TH: 22/13 – 10/9
Fauly: 12 : 23
Trojky: 2 : 7 .
Rozhodovali: Šarišský, Karniš, Perečinský
Diváci : 600
Šttvrtiny: 11 : 20, 12 : 22, 16 : 12, 14 : 26)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM