Miroslav Pomajdík Správy

Na ZŠ Z. Nejedlého sa majú čím pochváliť: Žiačka Zuzana Ogurčáková zaznamenala celoslovenský úspech

Mesiac marec bol na ZŠ Z. Nejedlého veľmi nabitý a plný zaujímavých aktivít a úspechov. Marec je tradične venovaný knihám a tak škola zorganizovala dve vedomostné súťaže s touto tématikou. Pochváliť sa môžu aj 1. miestom v školskej lige v basketbale a celoslovenským úspechom Zuzany Ogurčákovej.

Ilustračný obrázok k článku Na ZŠ Z. Nejedlého sa majú čím pochváliť: Žiačka Zuzana Ogurčáková zaznamenala celoslovenský úspech
Zdroj: Dnes24.sk

Láska ku knihám

Škola svojich žiakov vychováva aj k láske k čítaniu a knihám. Na začiatku mesiaca zorganizovali súťaž „Z rozprávky do rozprávky“, kde deti súťažili o tri hodnotné knižné publikácie od slovenských autorov.

Ďalšie školské podujatie nieslo názov „Ako vzniká kniha“ a bolo určené pre žiakov prvého stupňa z tretích a štvrtých tried. Deti mohli cez zábavno-súťažné disciplíny spoznať proces, ktorým vznikajú knihy. Zábavnou formou si tak doplnili svoje vedomosti a lepšie pochopili, v čom pramení význam knihy aj pre dnešného moderného človeka.

Športové úspechy školy

Basketbalisti zo ZŠ Z. Nejedlého sa zúčastnili mestskej školskej ligy v basketbale, ktorá je určená pre žiakov narodených v roku 2001 a vyššie. Jednotlivé školské družstvá si zmerali svoje sily v piatich kolách. Mladí basketbalisti nakoniec škole vybojovali 1. miesto.

Mladšie kolegyne z florbalistického družstva napodobnili úspech svojich basketbalistov a postúpili do finále, kde sa stretli s družstvom zo ZŠ Komenského v Smižanoch. Po napínavom zápase si nakoniec ZŠ Z. Nejedlého vybojovala prvenstvo a dievčatá tak postúpili na krajské kolo v Košiciach, časť Čermeľ. Aj tam potvrdili svoje kvality a skončili na výbornom 2.mieste.

Celoslovenský úspech

Zuzana Ogurčáková zo siedmej triedy na ZŠ Z. Nejedlého reprezentovala školu a samotnú Spišskú Novú Ves v celoslovenskej recitačnej súťaži „Šaliansky Maťko“, kde sa stretli víťazi krajských kôl. Súťaž mali pod svojim patronátom prezident SR, primátor Šale a predseda Matice Slovenskej.

V tvrdej konkurencii tých najlepších sa jej vo svojej kategórii podarilo zvíťaziť, k čomu jej dopomohlo aj odborné vedenie pani učiteľky Janky Bobulovej. Cenu za 1. miesto jej osobne odovzdal prezident SR Ivan Gašparovič.

Zuzana Ogurčáková sa stala aj víťazkou okresného kola súťaže v detskom umeleckom prednese poézie Hviezdoslavov Kubín, konanej v Spišskej a prebojovala sa tak do krajského kola.

Úspechy ZŠ Z. Nejedlého
4
Galéria
Úspech Zuzany Ogurčákovej
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM