Oliver Buza Basketbal

Na zápas kola pozýva Martina Letková

Šlágrom 8.kola basketbalovej extraligy bude bezpochyby súboj dvoch nováčikov, ktorí si zatiaľ v extralige počínajú nad očakávanie. Spišiačky, majúce v logu papagája Oskara, privítajú na domácej palubovke súpera, ktorý tiež pochádza z vtáčej ríše – piešťanské čajky.

Ilustračný obrázok k článku Na zápas kola pozýva Martina Letková
Foto: Oliver Buza / Zdroj: Dnes24.sk

Ako ich uloviť a skrotiť, o tom sme sa pred zápasom kola porozprávali s Martinou Letkovou. Táto 20 ročná, 189 cm vysoká pivotka, ktorá na Spiš prišla z najvyššej českej basketbalovej ligy, kde hrávala za Karlove Vary, má na čajky jednoznačný recept. „Obrana, obrana a znovu obrana. Tréner hostiek Martin Pospíšil forsíruje tento štýl a práve obranou udolali prekvapujúco minulý víkend Piešťany Ružomberok. Silná, kolektívna obrana bude základom i v tomto zápase. Predpokladám, že nepadne veľa bodov a že sa na ihrisku odohrá pravý basketbalový boj . Bude to veľmi vyrovnané.“ A práve vyrovnanosť je to, čo nádejnej pivotke Spišiačok v slovenskej extralige chýba. „V minulej sezóne som pôsobila v Česku a dostávam často otázky, aby som porovnala úroveň oboch líg. Musím skonštatovať, že česká extraliga je oveľa vyrovnanejšia. Tam pokojne vyhrá ôsmy s druhým, tu je to prakticky nemožné. Liga sa rozdelila do troch blokov. Vládnu jej Good Angels, ktoré by dominovali aj v Čechách, nasleduje skupina v ktorej sme aj my, no a potom sú tu družstvá slabšej výkonnostnej úrovne. Ale všetko proti má i svoje pre. Aspoň dostanú v extralige príležitosť mladé baby, čo môže znamenať prínos pre budúcnosť“ skonštatovala Martina. A ako je zatiaľ spokojná s účinkovaním svojho tímu i sama so sebou? „Tím a hlavne nálada v ňom je výborná. Tréningy sú odborne na výške, zároveň je na nich kopec srandy, takže pohoda. Pre mňa je hrať v Sp. Novej Vsi obrovskou výzvou ukázať všetkým trénerom, ktorí mi v minulosti až tak neverili , i fanúšikom, čo vo mne je. Svojou hrou chcem dokázať, že na ihrisko patrím, a že viem hrať basketbal na vysokej úrovni aj 30 minút ak bude treba. Teraz som pre drobné zranenie dva zápasy vynechala, no v nedeľu budem fit a chcem byť pri tom ako i za pomoci výborných fanúšikov piešťanské čajky zdoláme“ odhodlane dodala pivotka Ruconu. A ako vidí 8.kolo?*** „Šamorín bez problémov zdolá Cassoviu aj keď sa hrá v Košiciach. Súboj Popradu s Levicami bude tesný, no myslím si že „popradské žabky“ budú ťahať za kratší koniec. No a my verím, že vyhráme“.***

My len dodávame, že zápas SNV – Piešťany odohrajú Spišiačky ,bez zranenej Nagyovej, na domácej palubovke v nedeľu 21.10. o 16.00­. Martina Letková ako i celý tím verí, že na piešťanské čajky si zapoľuje zaplnená hala.

  • ob-
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM