JAB Rôzne

Na tvárach úsmevy i strach z nového: TAKTO vyzerala premiéra prvákov na gymnáziu v Spišskej

Aj v Spišskej Novej Vsi sa začal nový školský rok. Žiaci sa po dvojmesačnej prestávke vracajú späť do školských lavíc. No nielen tí najmenší majú strach. Aj prváci z gymnázia majú zmiešané pocity. Boli sme sa pozrieť priamo na mieste.

Ilustračný obrázok k článku Na tvárach úsmevy i strach z nového: TAKTO vyzerala premiéra prvákov na gymnáziu v Spišskej
Foto: Jana Buvalová

Školský dvor gymnázia na Školskej v Spišskej Novej Vsi sa začal zapĺňať už pred ôsmou hodinou. Starší sa tešili na svojich spolužiakov. Prvákom sa oficiálne prihovoril riaditeľ školy Jozef Kačenga, ktorý ich privítal a poprial, aby ten úsmev čo majú na tvárach zostal čo najdlhšie.

Po predstavení učiteľského zboru sa žiaci pobrali do tried, okrem prvákov. Tých podľa tradície si zobrali pod ochranné krídla tretiaci tamojšieho gymnázia. Ako nám tretiaci prezradili až do imatrikulácie sa budú o prvákov starať a potom im dajú slobodu.

Pýtali sme sa aj samotných prvákov na pocity a prečo si vybrali práve toto gymnázium. „Pocity mám úplne super,“ prezradila nám Gabika (15), ako nám ďalej povedala, tešila sa hlavne na nových ľudí. Aj Adam (15) si gymnázium vybral kvôli športu. Ako sa nám zdôveril chce ísť študovať na športovú fakultu. Podľa jeho názoru je gympel dobrým odrazovým mostíkom. „Som strašne nervózna je tu veľa nových ľudí,“ povedala Vanesa (15). „Teším sa že spoznám nových kamarátov, dúfam že bude sranda a, že sa toho veľa naučím.“ Gymnázium si mladá Novovešťanka vybrala, ako medzizastávku vo svojom štúdiu, keďže ešte nie je rozhodnutá, čo chce v živote robiť.

Jedným z dôvodov štúdia na gymnáziu je pre futbalistka Danutu (15) láska k futbalu. „Hrávam futbal päť rokov tu v Spišskej a táto škola je najlepšia,“ vyjadrila sa.Pocity má zmiešané, ale verí, že všetko bude dobré.

V našej fotogalérii si môžete pozrieť, ako vyzeral začiatok školského roka prvákov z Novoveského gymnázia zo Školskej.

Gymnazisti na Školskej a ich prví deň
7
Galéria
Foto: Jana Buvalová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM