Miroslav Pomajdík Krimi

Na tento deň len tak nezabudne: Dôchodkyňa si išla nakúpiť, to však netušila, čo ju na ulici čaká!

Miestna dôchodkyňa (81) zažila naozaj traumatizujúci zážitok, keď musela čeliť na Baníckej ulici v Spišskej Novej Vsi lúpežnému prepadnutiu. Vďaka rýchlemu zákroku mužov zákona, bol do niekoľkých minút pred obchodným domom na Zimnej ulici, vypátraný z tohto činu už obvinený Július (18) z Tepličky.

Ilustračný obrázok k článku Na tento deň len tak nezabudne: Dôchodkyňa si išla nakúpiť, to však netušila, čo ju na ulici čaká!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Obvinený Július pristúpil k dôchodkyni zozadu a potiahol jej nákupnú tašku, ktorú mala v ruke. Starenka sa zaprela do barly, no obvinený opakovane potiahol za nákupnú tašku, pričom spadla na zem. Július potom prehľadal rozsypaný nákup a z miesta ušiel,” uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Dôchodkyni vznikla aj škoda vo výške 160 eur, keď jej lupič poškodil okuliare, ktoré mala počas jeho akcie na očiach. Našťastie neutrpela žiadne zranenia. Polícia obvinila zo zločinu lúpeže Júliusa (18) a umiestnila ho do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie.

Ako doplnila hovorkyňa, Július bol v minulosti trestne stíhaný za majetkovú a násilnú trestnú činnosť (lúpež) a vzhľadom na to, že sa skutku dopustil na chránenej osobe, hrozí mu trest odňatia slobody až na dvanásť rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM