Miroslav Pomajdík Kultúra

Na svete je nová kniha o významnej osobnosti nášho mesta: Spoznajte Andreja Reipricha

V Múzeu Spiša predstavili novú knižnú publikáciu o významnej osobnosti nášho mesta, entomológovi a profesorovi Andrejovi Reiprichovi. Kniha obsahuje tri základné časti, oblasť školstva, vedy a múzejníctva. Na príprave tohto jedinečného diela sa podieľalo viac ako dvadsať autorov.

Ilustračný obrázok k článku Na svete je nová kniha o významnej osobnosti nášho mesta: Spoznajte Andreja Reipricha
Zdroj: Dnes24.sk

So svojimi prednáškami vystúpili odborní garanti a zároveň zostavovatelia knihy Ružena Kormošová, Ľubomír Panigaj, Zuzana Krempaská a Pavol Chromý. Prítomným sa prihovorili aj primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný a riaditeľ Gymnázia na Školskej ulici Jozef Kačenga.

„Ružena Kormošová priblížila Reipricha ako vynikajúceho pedagóga, učiteľa matematiky a fyziky, ktorý dlhé obdobie pôsobil na miestnom gymnáziu. Ľubomír Panigaj sa venoval jeho prínosu pre slovenskú entomológiu. Zuzana Krempaská si zaspomínala na dlhoročnú spoluprácu pána profesora s Múzeom Spiša. Pavol Chromý pripomenul jeho početné entomologické zbierky, ktoré významne obohatili zbierkové fondy viacerých slovenských múzeí,” informoval historik múzea Miroslav Števík.

Foto: Monika Dobšinská

Reiprich
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM