JAB Rôzne

Na skok od Spišskej ste mohli zažiť Šarkaniu šou: Sledujte tie zábery

Príjemné počasie prilákalo na Košiarny briežok počas uplynulej soboty niekoľko rodín. Konala sa tam totiž pravidelná akcia – Šarkania šou.

Zdroj: Dnes24.sk

Neodmysliteľnou súčasťou jesene je aj púšťanie šarkanov. Počas uplynulej soboty si prišli na svoje celé rodiny. Na skok od Spišskej Novej Vsi sa konalo pravidelné podujatie, ktoré organizuje Centrum voľného času Adam. Slnečné sobotné popoludnie prilákalo na Košiarny briežok desiatky súťažiacich, ktorí predviedli aj svoje vlastné výtvory.

„Odštartovali sme 33. ročník nášho tradičného podujatia. Počasie nám praje a sme veľmi radi, že rodičia sa venujú deťom aj týmto spôsobom,“ povedala riaditeľka Centra voľného času Adam, Ľubica Šefčíková, počas konania spomínanej akcie.

Ako doplnila, každý rok sa súťaží v dvoch kategóriách, ale porota hlavne hodnotí vlastnoručne urobené šarkany. „Musím povedať, že deťom a ani ich rodičom kreativita naozaj nechýba a každý rok sú šarkany po výtvarnej stránke zaujímavé,“ zhodnotila.

Okrem výtvarnej časti predviedli deti aj let svojich šarkanov na čas. Do súťaže sa tento rok, podľa slov riaditeľky CVČ, zapojilo až sedemdesiat detí v troch vekových kategóriách. „Máme tu zastúpenie materských škôl a základných škôl rozdelených na prvý a druhý stupeň. Stredné školy a ani dospelí sa tento rok nezapojili,“ skonštatovala.

Okrem púšťania šarkanov si mohli deti vychutnať aj rôzne sprievodné súťaže, trampolíny, zorbing či vyšantiť sa na skákacej atrakcii. Na záver porota vybrala tých najlepších, ale nikto neodišiel naprázdno. Okrem pekného zážitku si každý odniesol za svoju snahu nejakú odmenu.

Ako to vyzeralo počas Šarkanej šou na Košiarnom briežku si môžete popozerať v našich galériách.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Na Košiarnom briežku lietali šarkany: Boli sme pri tom
28
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM