JAB Rôzne

Na skok od Spišskej sa konali preteky v prírode. S prekážkami bojovali deti aj dospelí

Nie je nič lepšie, ako spojiť šport a čerstvý vzduch. Niečo také si mohli nadšenci pohybu vyskúšať v Novoveskej Hute v časti Rybníky.

Ilustračný obrázok k článku Na skok od Spišskej sa konali preteky v prírode. S prekážkami bojovali deti aj dospelí
16
Galéria
Zdroj: Z. Víťazková

Spojenie zábavy, športu a prírody si pred pár dňami vyskúšali malí aj veľkí. V Novoveskej Hute v časti zvanej Rybníky sa konal totižto nulný resp. pokusný Hutňanský „spartan race“. Ako pre Spišskú 24 prezradila jeho organizátorka Zuzana Víťazková hlavnou myšlienkou projektu bolo spoznať les, využiť to, čo nám ponúka tak, aby sme ho nezničili, ale zveľadili a aby sa ľudia, rodiny, priatelia stretli a spolu zabavili, zasúťažili si a vyskúšali svoje možnosti .

„S prípravou tejto akcie mi pomáhali členovia OZ Športový klub Rohals a Lesy mesta Spišská Nová Ves. Najmenší účastník mal 3 roky a najstarší 45, ale zúčastniť do budúcna sa môže ktokoľvek. Dokonca sme mali aj troch psíkov, ktorí statočne prekonávali všetky prekážky a prebehli celú trať,“ ozrejmila organizátorka.

Ako doplnila, športové podujatie sa konalo počas dvoch dní. V sobotu si trať v prírode vyskúšali členovia spomínaného športového klubu, ktorí pomáhali organizátorke aj pri zabezpečovaní častí prekážok. „V nedeľu som účasť na akcii ponúkla známym a ich rodinkám, priateľom a členom mojej tréningovej FitLES skupiny. Keďže akcia dopadla výborne, rada by som ju zorganizovala aj budúci rok,“ doplnila Z. Víťazková.

Dospelí mali podľa slov organizátorky pripravenú trať 5,5 km beh + 20 prekážok, deti 1 km a 17 prekážok. Pre deti boli pripravené prekážky ako traf sa šiškou do visiaceho kruhu, kotúľaj pneumatiku, preskáč cestu po klátikoch, poskladaj z drievok dané obrázky, dones vodu z potoka a oblej suchý pník, vyšplhaj sa po lane. Okrem toho si aj overili svoje vedomosti o lese, Dedovi Vševedovi museli odpovedať na rôzne otázky o prírode a tí najmenší museli rozoznať podľa hmatu mach, šišku či kameň.

Dospeláci museli okrem klasických prekážok aj nájsť osem plechovíc počas toho, ako bežali a poskladať z nich odkaz ktorý znel: „Prekážky sú to, čo vidíš, keď sa prestaneš pozerať na svoj cieľ.“ Po tom, ako všetci dobehli do cieľa, si spoločne posedeli pri ohni a opekačke. Každý účastník si odniesol okrem pekného zážitku aj medailu.

Zábery z nultého ročníka z tohto zaujímavého podujatia nájdete aj v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zachytené objektívom: Takto vyzeral Hutňanský "spartan race"
16
Galéria
Zdroj: Z. Víťazková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM