Rôzne

Na skok od Spišskej sa chystá zaujímavé podujatie: V hlavnej úlohe furmani a statné kone

Furmani z rôznych kútov Slovenska sa zídu so svojimi tátošmi v neďalekom Spišskom Hrušove. O Hrušovskú podkovu zabojujú prvýkrát. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Na skok od Spišskej sa chystá zaujímavé podujatie: V hlavnej úlohe furmani a statné kone
Zdroj: TASR

Obdivovatelia silných ťažných koní sa môžu tešiť na podujatie, ktoré sa už o pár dní uskutoční v Spišskom Hrušove. Organizátormi súťaže sú Urbárske spoločenstvo Spišský Hrušov, Asociácia furmanov Slovenska a obec Spišský Hrušov.

Ako nám prezradil Vincent Kočiš z urbárskeho spoločenstva, furmanské preteky budú mať v Spišskom Hrušove svoju premiéru. Súťaž sa uskutoční v Dole ( pred obcou Spišský Hrušov) 22. apríla od 9.00 hodiny.

O Hrušovskú podkovu zabojujú furmani z rôznych kútov Slovenska ba aj z Českej republiky. Diváci si môžu vychutnať tri súťažné disciplíny. „Na furmanov čakajú vozové preteky, práca s drevom, ale aj takzvaný ťažký ťah,“ vymenoval Vincent Kočiš.

Celkový víťaz získa ako okrem iného aj Hrušovskú podkovu. Okrem pretekov bude pre divákov pripravené rôzne občerstvenie a na svoje si prídu aj najmenší milovníci koní, ktorí sa budú môcť na týchto statných tátošoch aj povoziť.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM