Samospráva

Na sídlisku Západ pribudne nové parkovisko: Investícia 80 000 eur prinesie 40 parkovacích miest

Problém s parkovaním rieši v mestách asi každé sídlisko. Výnimkou nie je ani sídlisko Západ v Spišskej Novej Vsi. Ešte tento rok tu však pribudne približne 40 nových parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku Západ pribudne nové parkovisko: Investícia  80 000 eur prinesie 40 parkovacích miest
Zdroj: Dnes24.sk

Na poslednom zasadaní mestského zastupiteľstva v Spišskej Novej Vsi mestskí poslanci schvaľovali aj tretiu zmenu rozpočtu. Do schvaľovania sa dostala aj požiadavka mestského výboru sídliska Západ – vybudovanie nového parkoviska. Zmena bola jednohlasne poslancami schválená.

„Ďakujem za výbor a za občanov tejto lokality za investíciu, ktorá zvýši komfort a bezpečnosť. Práve na tomto mieste je stav parkovania možno najhorší v celom meste kvôli hustote bytoviek a nedostatku parkovacích miest,“ povedal predseda mestského výboru a poslanec mesta Adnan Akram.

Ako pre náš portál povedal prioritou mestského výboru je opraviť cestu na Radlinského ulici, parkovisko na Strojníckej ulici a v pláne sú aj rôzne projekty na ihriská. „V blízkej budúcnosti treba riešiť aj stav mestských komunikácií na samotnej Strojníckej ulici, ktorá je vo veľmi zlom stave a po daždi tam stojí voda. Ale verím, že krok za krokom poriešime aj to,“ doplnil.

Parkovisko bude stáť približne 80 000 eur a obyvateľom sídliska poskytne, tak ďalších 40 parkovacích miest. Podľa slov Akrama nové parkovisko by malo byť hotové koncom jesene. Mestský výbor má však aj ďalšie plány. „Na sídlisku by sme chceli postaviť vonkajšie fitko, dať do poriadku cesty aj chodníky. V nasledujúcom období bude vynovená každá ulica na sídlisku Západ,“ uzavrel poslanec.

Čítajte tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM